Het kleine mindfulness kleurboek

kleine mindfulness kleurboek cover.indd

We kregen van Unieboek Spectrum dit leuke kleine kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Kleur en kom tot rust met de 45 creatieve en kalmerende tekeningen en meer dan veertig inspirerende mindfulness-citaten in dit handzame en verzorgde kleine mindfulness kleurboek.
Ontspan je lichaam en orden je gedachten tijdens het inkleuren van de speciaal ontworpen bloemen, vlinders, vogels en bomen. Pak een moment, een aantal kleurpotloden en ervaar een toenemend gevoel van rust en bewustzijn in het drukke dagelijkse leven. De perfecte partner van Het kleine boek vol mindfulness en het ideale cadeau!

Wat een leuk boek om te zien. Dikke stevige kaft en mooi papier. Dit boek is in een handig formaat om mee te nemen in je tas. Met leuke kleurplaten uit de natuur. Tussen de kleurplaten in staan er citaten die je aan het denken zetten. Het boekje is dubbelzijdig bedrukt maar wel op erg stevig papier. We gaan dat zo even testen. Eerst maar eens een paar voorbeelden uit het boek.

Voor de eerste plaat heb ik gebruik gemaakt van de Bruynzeel Expression potloden. Het papier is goed stevig en heeft een gladde structuur. Daardoor kleurt het met potlood erg makkelijk in dit boek. Bovendien hecht het pigment uitstekend. Je moet het boek wel even goed openklappen om goed tot in de vouwnaad te kunnen kleuren. Bij deze plaat staat ook een citaat geschreven. persoonlijk vind ik dat altijd wel leuk om te lezen.

foto-6

De platen zijn niet zo heel moeilijk om te kleuren desondanks is er genoeg keuze voor elke kleurder. Doordat er op sommige platen nog vrij veel achtergrond zit is dat erg leuk om ze zelf eventueel nog aan te vullen. Er staan platen enkel op een pagina maar ook platen die over beide pagina’s verdeeld zijn.

Mijn tweede plaat heb ik ingekleurd met Stabilo fineliners. Deze plaat heeft kleine vakjes en lijntjes en is daarom erg geschikt hiervoor. Het papier heeft geen moeite met de fineliner en het drukt dan ook totaal niet door. De inkt droogt snel op en kleurt soepel op dit papier. Zelf vind ik dit fijnere werk altijd erg rustgevend om te doen. En dat is natuurlijk ook de bedoeling van dit boek. Ontspanning.

foto-7

Kortom een erg leuk boek. Makkelijk formaat om mee te nemen en kwalitatief goed papier.
Voor potloden en fineliners is dit papier geen enkel probleem. Afwisselende kleurplaten met natuur als hoofdthema. En voor de liefhebber hier en daar nog een leuk citaat. Enige minpuntje vind ik zelf dat de tekeningen helemaal tot in de vouwnaad lopen. Maar na even goed het boek open te klappen gaat dat toch wel beter. De kwaliteit van dit boek is in ieder geval goed over na gedacht. Ontspannen kleuren hierin is het zeker.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het kleine mindfulness kleurboek
Illustrator: Holly Macdonald
Uitgever: Unieboek Spectrum
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 20 x 187 x 155 mm
ISBN: 9789000348756
Prijs: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Het kleine mindfulness kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *