100 Nieuwe creaties Mandala

sam_0047

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het boek 100 Nieuwe creaties mandala om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

sam_0048

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Neem een momentje voor uzelf, stap uit de hectiek van het dagelijks leven en maak even tijd vrij voor ontspanning. Het inkleuren van mandala’s en andere tekeningen is rustgevend en bovendien erg leuk. De mandala’s uit dit tweede ronde mandalaboek met 100 nieuwe creaties zijn geïnspireerd op diverse aansprekende thema’s en vormen. Maak uw keuze uit de afbeeldingen en kies iets wat bij u of uw stemming past en ga lekker relaxed kleuren. Deze speciale uitgave in ronde vorm is goed voor vele uren kleurplezier en ontspanning.

Na 100 Creaties mandala, wat een enorm succes is, heeft Lantaarn nu een vervolg uitgebracht, namelijk 100 nieuwe creaties mandala. Toen we dit boek binnen kregen ben ik hier gelijk door heen gaan bladeren. En wat me meteen opviel, is dat je er weer een grote verscheidenheid aan mandala’s in ziet. Veel priegelplaten, maar ook een aantal mandala’s die iets eenvoudiger zijn. Genoeg afwisseling dus. Ook nu zijn de pagina’s weer enkelzijdig bedrukt. Op de achterkant van iedere pagina vind je een stukje waar je in kunt vullen voor wie je de plaat gekleurd hebt en door wie de plaat gekleurd is. Wat ik hierbij persoonlijk wel jammer vind, is dat er geen kartelrand bij de plaat zit, zodat hij uitscheurbaar zou zijn. Ik kan nu wel achterop schrijven dat hij voor iemand is, maar vervolgens moet ik met een schaar aan de gang om de plaat netjes te verwijderen.

Ik zal jullie nog even wat voorbeelden laten zien, van wat er zoal voor platen in zitten.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen te kleuren met stift. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Pitt artist brush pens. De inkt van deze stiften kleurt fijn op dit ietwat gladde papier. De inkt droogt mooi op en ook al veeg je per ongeluk met je arm of hand over het gekleurde, je veegt de inkt niet uit. Wat altijd wel fijn is, vind ik zelf. De inkt drukt niet door, al was dat ook geen probleem geweest als dat wel gebeurd was, aangezien er op de achterkant geen kleurplaat staat.

sam_00531

Ik ben hierna gaan kleuren met potloden en heb deze keer gekozen voor de Tombow Recycled color pencils. Deze potloden geven hun kleur makkelijk aan het papier af, ook bij weinig druk. Het pigment hecht goed aan het papier. De potloden glijden fijn over het papier. Het was een genot om met potloden op dit papier te kleuren.

sam_0053
Conclusie. Dit boek bevat weer een erg fijne afwisseling van mandala’s. Op de achterkant heb je ruimte om in te vullen voor wie en door wie de plaat gekleurd is. Wat ik persoonlijk jammer vind ik dat de platen dan niet uitscheurbaar zijn. Het papier is van een goede kwaliteit. Potlood en stift kleuren beiden erg goed op dit papier.

Gegevens van dit papier:
Titel: 100 Nieuwe creaties Mandala
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 204
Afmetingen:24 x 242 x 237 mm
ISBN: 9789461887726
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *