Johanna’s kerst

foto-1

We kregen van Kosmos Uitgevers dit prachtige kerstboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Na de bestsellers, zoals Mijn geheime tuin en De verborgen oceaan, maakte kleurkoningin Johanna Basford fascinerende kleurplaten voor dit kerstkleurboek voor volwassenen. In De magie van kerst illustreerde ze haar ideale kerstfeest; mooie sneeuwvlokken, bergen kerstcadeaus en heel veel kerstvogeltjes. Behalve fascinerende illustraties kun je ook op zoek gaan naar de kerstvogeltjes die zitten verscholen op een aantal bladzijden. Johanna’s kerstkleurboek laat alle magie zien die Kerstmis met zich meebrengt en wacht erop om tot leven te worden gewekt met kleur!

Zoals we van de boeken van Johanna Basford gewend zijn is ook dit weer een prachtig boek. Mooie stevige kaft en met papier dat erg goed aanvoelt. Voorzien van prachtige kerst afbeeldingen. Volop keuze voor elke kleurder. Uitklapbare kaft en achterin een pagina om je kleurmateriaal op uit te testen. Het boek is enkelzijdig bedrukt en heeft goede perforatieranden om elke pagina makkelijk te verwijderen uit het boek. Hierdoor kun je de platen na het kleuren ook leuk in een lijst doen om op te hangen of om cadeau te geven. Ik zal eerst eens een paar voorbeelden laten zien uit het boek.

Zoals ik hierboven al schreef, zijn de pagina’s enkelzijdig bedrukt. De achterkanten van de pagina’s zijn niet, zoals we gewend zijn leeg, maar ze zijn voorzien van prachtige verschillende zacht grijze kerst decoratie.

foto-6

Mijn eerste kleurplaat heb ik gekleurd met Prismacolor premier potloden. Het goede gevoel over het papier klopte. Je kunt hier heerlijk op kleuren en de pigmenten uit de potloden glijden er over heen. Ook het blenden met de potloden zelf, in verschillende tinten, is geen enkel probleem. Zelf heb ik de kleuren geblend met het witte potlood van deze serie. Je krijgt met deze potloden een prachtige glanslaag. Het was dan ook een plezier om deze plaat te kleuren.

foto-7

Bij de volgende plaat heb ik gebruik gemaakt van een mix aan materialen. Voor de achtergrond heb ik gebruik gemaakt van pastelpotloden. Verder heb ik gekleurd met de Tombow ABT dual brush pennen en voor het wit de posca pen. Het goud is gemaakt met inkt van Winsor en Newton. Zo heb ik wel gelijk het papier goed kunnen testen. Er is maar een conclusie en dat is dat alle vier deze materialen geschikt zijn voor dit boek. Door de goede kwaliteit van dit papier drukt er ook geen enkel getest materiaal door de pagina heen. Dus ook deze test is geslaagd.

foto-8

Concluderend kan ik zeggen dat ook dit boek van Johanna weer de kwaliteit heeft die we van haar boeken gewend zijn. Het thema kerst is dan ook erg leuk om te kleuren vind ik zelf. Extra pluspunt vind ik het goede papier en dat het enkelzijdig bedrukt is. Dat je dan ook nog de pagina’s er zo makkelijk uit kunt verwijderen is nog een extraatje. Ik denk persoonlijk dat heel veel kleurders dit boek niet willen missen in hun collectie. Ik geniet er in ieder geval met volle tuigen van.

Gegevens van dit boek:
Titel: Johanna’s kerst
Illustrator: Johanna Basford
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:14 x 255 x 255 mm
ISBN: 9789043919203
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *