Inky Christmas: An enchanting, festive adult colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0037

Van Helenclaireart kregen we het boek Inky Christmas om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Helenclaireart hartelijk voor bedanken.

sam_0038

Informatie die te lezen is op internet(vrij vertaald): Een wonderland van 32 magische, betoverende, feestelijke illustraties, die wachten op jouw verbeelding! Een vierkant boek met: zomerse kerst scenes, dieren die in cadeau’s klimmen, onverwachte elfjes op de planken… bij de chocolade fabriek, de pingiun ijs bar, en de chaotische postkamer van de kerstman… Er is genoeg interessants om de aandacht te krijgen… De serie tot nu toe: Inky Ocean, Inky Garden, Inky Mandalas, Inky Mandalas Mix, Inky Extreme, Inky Dinky Blossom, Inky Lifestyle, Inky Galaxy, Inky Whimsy… en nu Inky Christmas!

Toen we dit boek van Helenclaireart binnen kregen, ben ik er meteen doorheen gaan bladeren. Het papier voelt dun aan, echter een groot pluspunt vind ik, is dat het papier enkelzijdig bedrukt is. Hoe het papier zich houdt met kleuren zullen we tijdens het kleuren zeker ervaren en kom ik dus zo op terug.

Helemaal achterin vind je een testpagina, waarbij je de verschillende materialen kunt testen voordat je een kleurplaat gaat kleuren ermee. Zodat je wel weet of het werkt of niet.

sam_0046

De kleurplaten zijn afwisselend en hebben allemaal een leuke kerstsfeer. Ik zal jullie enkele voorbeelden laten zien.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen met stift. En heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Pitt pen brush. Deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. Wel drukt de inkt door naar de achterkant, echter door dat het papier enkelzijdig bedrukt is, raak je hierdoor geen plaat kwijt. Wat ik wel adviseer, en wat Helen zelf ook aanraadt, is om een leeg blad achter je plaat, die je aan het kleuren bent, te leggen, om doordrukken naar de volgende plaat te voorkomen. De inkt droogt wel mooi en snel op, en de kleuren worden mooi weergegeven. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat.
sam_0043wm
Ik ben hierna een plaat gaan kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Het pigment wordt goed opgenomen door het papier. Ook als je meerdere lagen in brengt, gaat dit zonder problemen. Ik heb sommige stukken nabewerkt met een koh i noor blenderpotlood, echter merkte ik wel, als ik dan per ongeluk over de gedrukte lijntjes ging, dat deze ietwat zwart afgeven. Dus als je een blenderpotlood wilt gebruiken, moet je dit vrij voorzichtig doen. Verder ben ik ook met deze plaat tevreden.

sam_0044wm
Conclusie: Ik vind het persoonlijk een erg leuk kerstboek om in te kleuren. Het papier voelt dun aan, echter het papier kan de verschillende materialen goed aan. Ook het uittesten van de alcoholmarkers op de testpagina, ging goed. Alleen dan sowieso wel een leeg vel papier er achter leggen, tegen het doordrukken. De verschillende soorten kerstkleurplaten zorgen er voor dat bijna iedereen er wel wat leuks tussen vind. Een erg leuk boek vind ik persoonlijk.

Gegevens van dit boek:
Titel: Inky Christmas: An enchanting, festive adult colouring book 
Illustrator: Helen Elliston
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 68
Afmetingen: 215.9 x 215.9 x 4.06mm
ISBN: 978-1537720753
Prijs: $ 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *