Imagimorphia

sam_0028

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het boek “Imagimorphia”om er een recensie over te schrijven. Hier willen wij Lantaarn Publishers hartelijk voor bedanken.

sam_0029

Informatie die te lezen is op internet: Welkom in de curieuze en fascinerende wereld van kunstenaar Kerby Rosanes, waar dieren en objecten geleidelijk in elkaar overvloeien en tot verbazingwekkende details uiteenspatten. Breng elke gedetailleerde tekening met kleur tot leven en zoek de verborgen voorwerpen.  

De boeken van Kerby Rosanes kennen we als bijzonder gedetailleerd. De kleine doodles die er in verborgen zitten, maken de platen altijd tot een bijzonder geheel. Toen wij Imagimorphia ontvingen was ik dus ook erg nieuwsgierig naar de platen in dit boek. We hadden eerder al de Engelse voorpublicatie van Imagimorphia gerecenseerd, en die vond ik al erg mooi uitzien. Dus het volledige boek moest ik gewoon meteen door gaan bladeren om de kleurplaten te bekijken. Tijdens het doorbladeren voel je al meteen dat er voor een dikke papierkwaliteit gekozen is. Tijdens het kleuren zal blijken of het papier ook van een goede dikke papier kwaliteit is. Er zitten weer erg mooie platen in vind ik zelf. Ik zal jullie wat voorbeelden laten zien, zodat jullie ook een idee hiervan hebben.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben eerst gaan kleuren met stift. Ik heb gekozen voor de Zig Clean Color Real Brush pens, de Tombow ABT Dual brush pens en de Faber Castell Pitt pen brush. Alle drie de stift soorten kleurden erg fijn op het papier. Ook de nattere stiftsoorten kleurden fijn. De inkt droogde mooi op. En door de dikke papierkwaliteit had je absoluut geen last van doordrukken. Ook niet bij meerdere lagen over elkaar heen kleuren. Dit is op dit papier geen enkel probleem. Het papier blijft in uitstekende vorm. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.

sam_0031

Hierna heb ik een plaat gekleurd met potlood. En heb hierbij gekozen voor Faber Castell Polychromos. Het pigment van het potlood hechtte erg goed op het papier. Ik heb bij de bloemen in de plaat in lagen gewerkt en ook dit ging erg goed. Het papier nam het pigment ook bij meerdere laagjes nog steeds goed op. En dekte erg goed. Verder nabewerken was niet nodig.

sam_0030

Conclusie: Er is gekozen voor een erg goede papierkwaliteit, waarbij potlood zowel als stift erg fijn op werken. De stiften, zelfs de nattere soorten kleuren zonder problemen op dit papier en het papier blijft ook bij intensiever gebruik in uitstekende staat. Als je van de illustraties van Kerby Rosanes houdt, mag dit boek zeker niet ontbreken, vooral vanwege de goede papierkwaliteit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Imagimorphia
Illustrator: Kerby Rosanes
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:13 x 252 x 250 mm
ISBN: 9789461887689
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *