Tropisch koraalrif kleurboek

foto-1

Van BBNC uitgevers hebben we  het boek “Tropisch koraalrif” van Julia Woning gekregen om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen we BBNC hiervoor bedanken.

Informatie te vinden over dit boek op het internet:
In het Tropisch koraalrif kleurboek neemt kunstenares Julia Woning je mee op een unieke duikervaring tussen prachtige koraalriffen in de ondiepten van de oceaan. Neem een duik tussen kleurrijke tropi- sche vissen, anemonen, sponzen, weekdieren, zeesterren, zee-egels en zeepaardjes en weelderige koralen die op de zeebodem leven. Het bruist er van het leven! Luchtbellen, zonnestralen en schitterin- gen van schubben zorgen voor een prachtig kleurenspektakel dat je helemaal zelf kunt invullen. Laat je meevoeren op de warmwaterstromen, door verlaten scheepswrakken, dein mee op de stroom en laat je opgaan in grote scholen glanzende vissen.

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderij- en, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken, agenda voor volwassenen uit en de Dierenkleurboeken. Meer informatie over Julia’s werk is te vinden op www.juliawoning.com.

Toen ik dit boek binnen kreeg viel me gelijk het grote formaat op. Het boek is ongeveer 30 x 30 cm. Het papier is behoorlijk stevig zo te voelen en de pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt. Wat me ook meteen opvalt, is dat de tekeningen die er instaan bijna allemaal behoorlijk grof zijn en vrij simpel te kleuren. Kijk hieronder maar even naar de bijgevoegde voorbeelden.

Mijn eerste testplaat heb ik ingekleurd met alcoholmarkers van Spectrum noir. Het papier is inderdaad goed stevig. Zelfs de inkt van deze markers drukken maar iets door. Heerlijk papier om op te kleuren. Doordat er geen afbeelding op de achterkant staat is dat een extra pluspunt met dit materiaal. De inkt van deze markers vloeien niet uit over de lijnen en drogen goed op. Je kunt ze prima blenden en het papier heeft daar totaal geen last van. Omdat de tekening best grote vlakken heeft ben je ook vrij snel klaar. Ik vind hem geslaagd.

foto-6

Bij de volgende plaat heb ik gekozen om te kleuren met 2 soorten materialen. De kleinere stukken heb ik ingekleurd met de Bruynzeel Expression potloden en de grotere vlakken heb ik gedaan met de Stabilo Carbothello pastelpotloden. Deze pastelpotloden heb ik bewerkt met een doezelaar. Zowel de potloden als de pastelpotloden kleuren lekker weg op dit gladde papier. De hechting van beide producten is prima. Wel heb ik deze plaat met fixatiespray bewerkt toen ik klaar was. Zo blijft de pastelkrijt op zijn plek en word het niet meer uitgewreven.

foto-7

Mijn conclusie over dit boek is dan ook verschillend. De pluspunten vind ik zeker het formaat van dit boek. Ook het enkelzijdig bedrukte papier is van goede kwaliteit. Er kan hierdoor met zeer veel verschillende materialen in dit boek gewerkt worden. Het thema, met vissen en koraal, is ook erg leuk. De minpunten vind ik persoonlijk de eenvoudige grove tekeningen. Voor beginnende kleurders en onderwater liefhebbers een aanrader. Voor kleurders die van gedetailleerde platen houden is het denk ik een minder goede keuze. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tropisch Koraalrif kleurboek
Illustrator: Julia Woning
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen:12 x 305 x 301 mm
ISBN: 9789045320519
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *