Vogelrijk Creatief kleurboek voor volwassenen

cover

Van Lantaarn Publishers ontvingen wij het boek Vogelrijk, creatief kleurboek voor volwassenen om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publishers hartelijk voor bedanken.

back

Informatie die te lezen is op het internet over dit boek: Vlieg mee en geniet van deze verzameling prachtige detailtekeningen van vogels. Breng ze allemaal met kleur tot leven: een machtige Amerikaanse zeearend, een vorstelijke zwaan, een fantastische flamingo, een prachtige roodbuikspecht en nog veel meer! De bladzijden kunnen uit het boek worden gehaald en na voltooiing worden ingelijst.  
Ik ben eerst eens door het boek gaan bladeren. Wat meteen opvalt is de grootte van de kleurplaten. Het is een mooi groot formaat van ongeveer 30 bij 30 cm. Iedere plaat bevat, zoals de naam al zegt, vogels. En zijn er kleine dingetjes op de achtergrond getekend en al gekleurd, zoals wat gras of een boomstam met wat takken. Dit maakt de platen tot een mooi en apart geheel. Op de eerste pagina vind je alle namen van de vogels zoals ze in het boek verschijnen. Dit is erg handig als je de vogels natuurgetrouw zou willen kleuren, dan kun je online enkele voorbeelden op zoeken.

sam_0020

Wat daarnaast opvalt is dat het papier van een fijne dikke papierkwaliteit is, en dat het enkelzijdig bedrukt is. Doordat de platen een perforatierand bevatten, kun je ze ook makkelijk uitscheuren, waardoor je ze na het kleuren bijvoorbeeld kunt inlijsten of weggeven. Net wat je zelf wilt. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien van de platen die in het boek staan.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in het boek. Ik ben begonnen met potlood en heb hierbij gekozen voor de Ara. Deze ara heb ik gekleurd met potlood. Ik heb de Faber Castell Polychromos potloden hierbij gebruikt. De potloden kleurden erg fijn op dit papier. Door dat het papier een gladde structuur heeft, gleden de potloden makkelijk over het papier en liet het pigment makkelijk los. Waardoor de kleurafgifte, ook bij minder druk erg goed was. Ik ben dan ook tevreden met mijn plaat.

sam_0025

Hierna ben ik de Roodsnavel toekan gaan kleuren, echter hier heb ik geheel fantasie kleuren gebruikt. Ik heb gebruik gemaakt van de Zig Clean Color real brush pennen. Deze stiften hebben een iets nattere inkt als andere stiften en dit kleurde erg fijn op dit papier. De inkt droogde mooi en snel op, waardoor je geen last had van vegen, als je per ongeluk over het gekleurde heen veegde. Door de mooie dikke papierkwaliteit had ik geen last van doordrukken, al zou dit ook geen probleem zijn geweest omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. Ik vind het resultaat dan ook leuk geworden.

sam_0027

Conclusie, dit boek is een leuke uitdaging voor iedere kleurder, door de kleine vakjes kun je er een kleurrijk geheel van maken of in dezelfde kleurtint een kleurschakering maken. Voor ieder wat wils. Je kunt de platen zo makkelijk of moeilijk maken zoals je zelf wilt. De enkelzijdig bedrukte platen vind ik altijd een extra pluspunt, waardoor je altijd met meer materialen in een boek kunt kleuren omdat doordrukken geen enkel probleem is. Door de perforatierand kun je de platen makkelijk uit het boek verwijderen, waardoor je ze na het kleuren eenvoudig kunt inlijsten of weggeven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vogelrijk Creatief kleurboek voor volwassenen
Illustrator: Claire Scully & Richard Merrit
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen:8 x 292 x 290 mm
ISBN: 9789461887672
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *