Art therapie: Dromenland

foto-1

Van BBNC uitgevers kregen we dit boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is over dit boek op het internet:
Dromenland is onderdeel van een serie kleurboeken van kunsttherapeut Kim Sun-Hyun en illustrator Geum Jin Song. Hun kleurboeken zijn anders dan andere kleurboeken omdat ze bedoeld zijn om ingezet te worden bij therapie. Een ander uniek aspect aan dit kleurboek is de kracht van de ‘lege ruimtes’ die de auteur opzettelijk gebruikt om de lezers meer rust en comfort te bieden tijdens het kleuren.
Welkom in de mysterieuze en prachtige wereld van Dromenland, de spannende fantasiewereld uit je dromen. Ga mee op weg en verlies jezelf in de rustgevende illustraties.

Mijn eerste indruk van dit boek is goed. Mooie stevige kaft en een goed formaat. Het papier voelt stevig aan en lijkt van goede kwaliteit. De pagina’s van dit boek zijn aan beide kanten bedrukt. De kleurplaten die er in staan zijn mooi gedetailleerd en ogen rustig. Eerst zal ik even een eerste indruk laten zien van wat er in dit boek staat.

In dit boek staan erg leuke kleurplaten die zowel natuurgetrouw als lekker fantasievol zijn. Bij mijn eerste plaat heb ik gekozen voor een leuke fantasie plaat. Deze heb ik ingekleurd met de Prismacolor premier potloden. Zoals ik al verwacht had, is het papier van goede kwaliteit. Het heeft een gladde structuur, waardoor het potlood heerlijk weg kleurt. Het pigment hecht mooi en heb hierdoor geen blender hoeven te gebruiken. Mijn lekker eigenwijze kleurencombinatie vond ik hier wel bij passen.

foto-6

Mijn volgende plaat heb ik ingekleurd met Tombow Abt dual brush pennen. Deze op waterbasis gedragen brushpennen vind ik heerlijk kleuren op dit gladde papier. De inkt vloeit niet uit en droogt gelijk goed op. Het papier blijft mooi strak en heeft geen last van de vochtige inkt. Zelfs met, op sommige plekken meerdere lagen, drukken deze brushpennen niet door. Wel is aan te raden om elk te gebruiken kleurmateriaal achter in het boek even te testen. Zou zonde zijn als de plaat op de achterzijde beschadigd raakt.
Zelf heb deze plaat dan ook met plezier gekleurd.

foto-7

Het boek zelf heeft behalve de kleurplaten nog een paar pagina’s met goede uitleg over de werking van kleuren. Hoe rustgevend het is en wat je er allemaal mee kunt doen. Hier een van de pagina’s als voorbeeld.

foto-8

Concluderend kan ik zeggen dat het een erg mooi boek is. Kwalitatief goed papier en mooie rustgevende kleurplaten. Goede uitleg van het hoe en waarom het zo rustgevend is. Papier is met de geteste materialen erg goed bevallen. Zeker een fijne aanwinst voor bij mijn andere kleurboeken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Art therapie: Dromenland
Illustrator: Kim Sun-Hyun
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 251 x 250 x 12 mm
ISBN: 9789045320083
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Alles voor kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *