Robert Roskam Illustrations

Informatie over Robert:
Hallo mijn naam is Robert, na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in Nederland, werkte ik vele jaren in de grafische industrie. 8 jaar geleden verhuisde ik naar BC en begon weer te tekenen. Mijn grootste inspiratiebron is de natuur en alles wat daar mee te maken heeft. Ik heb vele mediums geprobeerd maar niets werkte echt voor mij. Dus besloot ik vast te houden aan wat het meest comfortabel voor mij is en dat is gewoon een zwarte pen op papier.

Persoonlijk ken ik Robert al jaren en weet dat het een creatief talent is. Het was dan ook te verwachten dat de kleurboeken die hij nu maakt prachtig zijn. Inmiddels zijn er 4 boeken op de markt die door Robert zelf zijn getekend. Stuk voor stuk unieke tekeningen die op enkelzijdige pagina’s zijn gedrukt. Altijd een extra pluspunt. Ik zal eerst eens een indruk laten zijn van de vier boeken die al verschenen zijn.

Zo wil ik jullie ook een inkijkje in het mandalaboek niet onthouden.

Geplaatst door Rob Roskam op woensdag 21 september 2016

Bovendien is er de gelegenheid om van al deze boeken een paar platen te downloaden/bestellen via Etsy. Dat heb ik ook gedaan om vast te kunnen beginnen aan de mooie mandala’s. Na je betaling krijg je gelijk de downloads binnen en je kunt ze dan uitprinten op je eigen gewenste papier. Dit ligt er natuurlijk aan met welk kleurmateriaal je wilt gaan werken. Uitgeprint heb ik ze zelf op 120 grams papier.

Mijn eerste mandala heb ik gekleurd met de Derwent Inktense. Ik heb de potlood bewerkt met de Caran d ‘ache waterbrush. Deze mandala leende zich daar uitstekend voor met zijn diverse formaten aan vlakjes. Ik heb bewust gekozen voor maar 3 tinten om de mandala zelf tot zijn recht te laten komen. Ik vind hem prima gelukt.

foto-5

De tweede mandala trok gelijk mijn aandacht door de leuke speelse bolletjes aan de buitenrand. Deze wilde ik dan ook perse kleuren. Hiervoor heb ik de Prismacolor premier potloden gebruikt.
Deze kleurden prima op het papier. Voor de bolletjes had ik wel een scherpe punt nodig maar dat mocht de pret niet drukken. Je ziet gewoon dat deze ook met veel plezier is getekend.

foto-6

Buiten de kleurboeken heeft Robert ook nog drie boekenleggers ontworpen en zes prachtige kerstkaarten getekend. Die kerstkaarten zijn nu natuurlijk extra leuk om te kleuren en te versturen.
Hieronder een voorbeeld van een kaart die Robert zelf heeft gekleurd.

foto-7

Met plezier moet ik concluderen dat Robert mooie en zeer unieke kleurboeken heeft gemaakt. De kaarten en boekenleggers zijn ook mooi en tevens leuk om cadeau te geven of te versturen. Dit zullen niet de laatste boeken zijn want er is al een vijfde boek in de maak. Zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden en te volgen wat voor moois er nog allemaal komt. Veel plezier met kleuren gewenst.

RobertsIllustrations is ook te vinden op Etsy waar hij een eigen Etsy Shop heeft.
De boeken van RobertsIllustrations zijno .a. verkrijgbaar op Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *