Fantastic collections

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

We kregen van Abrams and Chronicle books dit mooie boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Abrams and Chronicle books natuurlijk hartelijk danken.

Informatie die te vinden is over dit boek op internet ( vrij vertaald ):
In dit nieuwste kleurboek door de auteur van de internationale bestseller Fantastic steden, (meer dan 400.000 exemplaren in druk wereldwijd), kunstenaar Steve McDonald. Zijn unieke foto-gebaseerde benadering van mooie en intiem gedetailleerde lijntekeningen. Een verbazingwekkende collecties van objecten. Het vinden van inspiratie in, (museumcollecties, antiek en eigenzinnig speelgoed) en het alledaagse (fietsen, vlinders, vintage camera’s, McDonald creëert speelse en meeslepende illustraties. Die zo mooi als ze zijn, leuk zijn om te kleuren. De grote, heldere witte pagina’s bevorderen een scala van toepassingen. Met een ruimte voorbij het midden van het boek om makkelijk te kleuren.

Meteen valt me op dat het een mooi groot boek is. Bijna 30 x 30 cm. Het boek heeft witte stevige pagina’s die dubbelzijdig zijn bedrukt. De platen zijn zeer verschillend en er is voldoende keuze in dit boek. De kleurplaat is over de hele pagina verdeeld maar in de vouw van het boek is een witte rand. Dat is dan wel weer erg fijn zodat je niet tot aan het midden hoeft te kleuren. Ik zal eerst eens een kleine inkijk geven van wat er allemaal in het boek staat

Mijn eerste testplaat heb ik gekleurd met de Faber Castell polychromos. Het papier is wit en vrij dik van kwaliteit. Het kleurt echt lekker op dit papier. Het is mooi glad en het pigment hecht zich prima. Zoals jullie zien is dit een plaat waar de tekeningen zich steeds herhalen. Dit is in dit boek vaker het geval. Zelf vind ik het dan leuk om deze herhalingen hetzelfde te kleuren maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal anders kleuren. Toevallig is deze plaat ook nog erg leuk om eventueel in te lijsten en er foto’s aan toe te voegen in de reeds gekleurde lijsten. Ik vond deze erg leuk om te kleuren.

foto-6

Bij de tweede plaat heb ik gebruik gemaakt van verschillende merken brush pennen. Deze zijn op waterbasis waardoor de kans op doordrukken aanzienlijk minder word. Het is altijd heerlijk kleuren met deze brush pennen omdat je ze zo makkelijk kunt mengen. Het papier van dit boek heeft geen enkel probleem met de iets vochtige inkt van deze pennen. Het bobbelt niet op en rult ook niet als ik met meerdere lagen erover heen kleur. Doordrukken heb ik geen last van op dit papier. De plaat vond ik wel toepasselijk voor deze tijd van het jaar.

foto-7

Tot slot mijn conclusie over dit boek. Stevig en groot formaat boek met een goede kwaliteit papier. Van de platen die erin staan moet je een liefhebber zijn. Het is net weer iets anders dan een standaard kleurboek. Er staan rustige platen in maar ook vrij veel drukke platen waarbij de details steeds worden herhaald. Persoonlijk vind ik dat wel leuk en relaxt kleuren. Het boek ligt prima plat op tafel en je hoeft niet tot aan de vouw te kleuren. Het papier is dik zodat je er best met veel materialen op kunt kleuren zonder dat het doordrukt. Altijd voor de zekerheid even testen op een onopvallende plek. Kortom een leuk boek en zeker een boek met uitdagingen. Veel kleurplezier.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fantastic Collections
Illustrator: Steve McDonald
Uitgever: Abrams and Chronicle books
Aantal pagina’s: 60
Afmetingen:5 x 292 x 299 mm
ISBN: 9781452153247
Prijs: € 11,27

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *