Bruynzeel Rembrandt Rijksmuseum kleurpotloden

foto-1

Informatie die te vinden is op internet over deze potloden: Dit schitterende blik met 50 kleurpotloden is een mooi eerbetoon van Bruynzeel en het Rijksmuseum aan de Hollandse Meesters van de schilderkunst. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, een hoogtepunt van een bezoek aan het Rijksmuseum, siert de buitenkant van dit blik met mooie kleurpotloden. De potloden zijn gemaakt van hoogwaardige pigmenten, waardoor ze een mooie kleurafgifte hebben en onderling goed mengbaar zijn. De dikke kern van 2,9 mm zorgt voor extra lang kleurplezier. De potloden worden in een stevig blik geleverd zodat je na het kleuren je potloden weer netjes kunt opruimen.

Alle potloden van Bruynzeel zijn met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout. Ook zijn Bruynzeel potloden dubbel gelijmd, zodat ze extra sterk zijn en de kans dat de kleurkern breekt – bijvoorbeeld als het potlood op de grond valt – minimaal is! Dit voorkomt gebroken punten en zorgt ervoor dat je het potlood amper hoeft te slijpen. Bruynzeel, voor langdurig kleurplezier!  

Toen ik dit mooie blik van de week binnen kreeg, was ik erg benieuwd hoe deze potloden zouden zijn. Ik heb persoonlijk best veel verschillende Bruynzeel potloden in huis, die ieder voor zich, weer anders kleuren.
Het blik alleen al is erg mooi en stevig. Er zitten twee makkelijk uitneembare plastic lagen in met ieder vijfentwintig potloden. De combinatie van de kleuren is veelbelovend.

foto-2

Altijd als ik nieuwe potloden heb, maak ik eerst een kleurenkaart om te kijken hoe het kleurpigment is.
Hierbij merkte ik al dat het toch andere potloden waren dan wat ik gewend ben van Bruynzeel. Ze liggen door hun zeskantige vorm erg lekker in de hand. Ze voelen met kleuren iets wasachtig aan, dat vind ik persoonlijk wel erg lekker. Ze kleuren aardig zacht en het pigment is mooi.

Voor de eerste testplaat heb ik een kleurplaat gekozen uit het Blomster mandala boek. Dit boek heeft iets gelig, stevig papier. Ik moet zeggen dat de potloden heerlijk kleuren en dat de kleurafgifte goed is. Het blenden met verschillende kleuren gaat erg soepel. Het witte potlood, dat ik vaak gebruik om te blenden, is zeker van goede kwaliteit. Er zit een mooie glans op het eindresultaat en ik ben dan ook erg tevreden.

foto-3

Mijn tweede plaat heb ik uit het denksport mandala boek gekleurd. Dit boek heeft spierwit papier. Heb hier wat zachtere tinten uit de doos gekozen. Deze zachtere tinten kleurden ook erg mooi. Prima kleurafgifte en heerlijk om in laagjes mee te kleuren. Door meer of minder druk op het potlood te zetten, krijg je leuke kleurverschillen. De punt van het potlood is goed stevig ook als je er druk opzet. Dat vind ik altijd fijn, want niets is zo vervelend als punten die afbreken. Kan hier dan ook niets anders vermelden dan dat ik erg tevreden ben over dit potlood.

foto-4

Concluderend moet ik zeggen dat dit een prachtige aanvulling is op de al bestaande Bruynzeel potloden. Deze potloden zijn toch anders dan wat er al in het assortiment van Bruynzeel zit. Lekker zacht om te kleuren en prima kleurafgifte. De 50 stuks doos is een prima combi met de meest gebruikte kleurtinten. Door te mengen met deze kleuren kun je er nog verschillende tinten aan toevoegen. Een mooi wit potlood zit er bij om eventueel te blenden. Er is ook nog een doos met 24 potloden. En zeker niet onbelangrijk is dat deze doos redelijk betaalbaar is voor elke kleurder.
Ik zeg: geslaagd voor uren kleurplezier.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *