Ms Moon Down to Earth

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

We hebben van Ms Moon dit kleurboek ontvangen om er een recensie over te schrijven. hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek ( vrij vertaald ):
Een kleurboek voor volwassenen aanbevolen ook voor kinderen van 14 jaar en ouder.. “Ms Moon Down to Earth” is een kleurboek gemaakt voor vooruitstrevende kleurders. Met tekeningen van kunstenaar Allison Carpenter, de schepper van Ms Moon. “Down to Earth” bevat prachtige illustraties van spirituele mandala’s, dieren, patronen, en vrouwelijk scènes. Alle kleurplaten zijn gedrukt op enkele pagina’s met een rand erom heen zodat je de plaat kunt inlijsten. Vijfentwintig kleurplaten plus een bonus pagina met een kijkje op het aankomende kleurboek” Cosmic Wonders “.

Dit is het eerste kleurboek dat geïllustreerd is door Allison Carpenter. Zo op de eerste blik een leuk boek met enkelzijdig bedrukte platen op wit papier. De meeste platen hebben vrouwen als onderwerp. Maar daar tussen zitten ook platen met dieren en mandala’s. Keuze is voldoende. Wat ik ook een pluspunt vind is dat de kleurplaten omlijst zijn. Zo hoef je nooit tot in de vouwnaad van het boek te kleuren. Het is tevens erg handig als je ze bijvoorbeeld na het kleuren in wil lijsten. Hieronder zal ik een paar voorbeelden laten zien wat er zoal in het boek staat.

Ik ben in dit boek  als eerst begonnen om een plaat met potloden te testen. Ik heb hiervoor de Caran D’ache Luminance gebruikt. Ik heb op sommige delen gebruik gemaakt van de Prismacolor blender om een egale kleur te krijgen. Het papier blijft erg mooi en, ik persoonlijk, vind wit papier altijd erg fijn. Het pigment hecht goed en ook met het gebruik van de blender is het geen enkel probleem. De achtergrond heb ik, toen ik klaar was, nog een licht kleurtje gegeven met pastel. Hiervoor heb ik een Faber Castell pastel potlood gebruikt en uitgewreven met een papieren doezelaar. Ook het pastel blijft keurig op zijn plek en laat zich prima bewerken.

foto-6

mijn tweede kleurplaat heb ik ingekleurd met de Tombow ABT dual brush pennnen. Deze stiften op waterbasis kleuren goed op dit papier. Ondanks dat de inkt wat vochtiger is, blijft het papier mooi glad. De inkt vloeit bijna niet uit. Alleen aan de randen waar ik twee keer erover ben gegaan moest ik even opletten. De delen die ik geblend heb met meerdere kleuren blijven iets langer nat. Dus goed laten drogen, dan is dat geen enkel probleem. Het gezicht en de arm heb ik ingekleurd met een alcohol marker. Hiermee krijg je het minste strepen te zien en is het vrij egaal. Een marker kon ik in dit boek makkelijk gebruiken omdat er geen kleurplaat op de achterzijde staat. Altijd even wel wat er tussen leggen voor het doordrukken.

foto-7

Achterin het boek zit nog een voorbeeldplaat van wat je kunt verwachten van het tweede kleurboek “Cosmic Wonders”. Bovendien nog een leuke plaat als bedankje.

foto-8

Kan niet anders zeggen dan dat het een erg leuk afwisselend kleurboek is. Met als voordeel de enkelzijdig bedrukte pagina’s en het mooie witte papier. Het boek is goed plat te leggen om te kleuren en alle platen hebben een rand er omheen zodat je niet tot de vouwnaad hoeft te kleuren. Het papier is van goede kwaliteit voor zowel stift als potlood. Voor onze kleurders met markers is dit boek ook ideaal. Kortom weer een leuke aanwinst in onze kleurwereld.

Gegevens van dit boek:
Titel: MS Moon Down to Earth
Illustrator: Allison Carpenter
Uitgever: Ms Moon
Aantal pagina’s: 60
Afmetingen: 216 x 279 x 3mm
ISBN: 9780692657690
Prijs: $ 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar op Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *