Mandala’s kleuren Ho’oponopono

foto-1

We kregen van Deltas Uitgevers dit mandala kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Deltas natuurlijk bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Ho’oponopono ‘Wanneer ik aanvaard en niet oordeel, stel ik me open voor vergeving en liefde.’ Ho’oponopono is een methode om herinneringen die de gemoedsrust verstoren, uit te wissen en op die manier te zorgen voor innerlijke vrede en harmonie. Je zult leren je slachtofferrol achter je te laten en je persoonlijke kracht terug te winnen. Met behulp van enkele sleutelzinnen integreer je op een luchtige manier deze beroemde Hawaïaanse wijsheid in je dagelijkse leven. Lees de inspirerende wijsheden in dit boek terwijl je de mandala’s kleurt. Op die manier ontdek je al mediterend de kracht van Ho’oponopono!

Zo op het eerste gezicht is dit een leuk mandala kleurboek. Zo te voelen aardig papier en er staan vijfentwintig mandala’s in die gedrukt zijn op enkelzijdig papier. Op elke tegenovergestelde pagina staat een verhelderende uitspraak. Daar kun je onder het relaxte kleuren eens over nadenken.
foto-2

Voorin het boek staat een zeer uitgebreide uitleg van de betekenis van de titel. Erg interessant om eerst eens door te lezen voor je aan het kleuren begint. Geeft je een andere kijk op deze mandala’s.
Hieronder een paar voorbeelden van de binnenkant.

Bij de eerste mandala uit het boek, die ik ben gaan kleuren, heb ik de binnenzijde eerst zwart gemaakt met een Staedtler pigment liner. Ik heb de 0.4 mm hiervoor gekozen. Door de zwarte accenten komen de andere kleuren er veel sterker uit. Persoonlijk vind ik dat altijd wel een mooi gezicht. Daarna heb ik de rest ingekleurd met de Kuretake brush pennen. Deze zijn goed onderling te mengen. De inkt uit deze stiften drukken niet door naar de achterzijde. De Staedtler pigment liner deed dat wel iets. Op zich geen probleem want er staat geen kleurplaat aan de achterzijde. Het papier is erg fijn om op te kleuren. Het is mooi wit en glad. De inkt pakt goed op dit papier en het bobbelt niet op door de vochtige inkt.

Mijn tweede mandala heb ik gekleurd met Prismacolor premier potloden. Deze potloden waren ook hier weer geen probleem voor het papier. Het pigment hecht mooi en de kleuren dekken prima. Wel iets vaker de punt geslepen omdat het vrij fijne lijntjes waren. Zelf houd ik wel van dit fijnere werk. Ik vind hem in ieder geval mooi gelukt.

foto-9

Samengevat vind ik dit een erg leuk boek. De goede uitleg voorin is leuk en interessant om te lezen. De pagina’s zijn enkel bedrukt dat vind ik ook altijd een extra voordeel. Het papier is goed zowel stift als potlood is fijn kleuren erop. Voor de marker kleurders onder ons is dit ook weer een mooi exemplaar. Ik zou dit boek zeker aanbevelen. Echt ook iets voor de mandala kleurders die dieper in willen gaan op de betekenissen van deze mandala’s. Relaxkleuren is zeker het geval hierbij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandala’s kleuren Ho’oponopono
Auteur: Jean Graciet
Uitgever: Deltas Centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen:8 x 219 x 171 mm
ISBN: 9789044745412
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *