Creative colors – Dierenrijk

foto-1

Van Lantaarn Publishers kregen we dit leuke boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Voor het inkleuren van deze mooie tekeningen heeft u geen speciaal talent en ook geen dure materialen nodig. Ga lekker zitten met een mooie set viltstiften of kleurpotloden, kies een tekening en geniet van de ontspanning van het kleuren!

  • Mooie tekeningen om in te kleuren.
  • Uren plezier en ontspanning.
  • Elke bladzijde van dit boek wordt een prachtig kunstwerk.

Van dit boek zijn er ook al andere titels in mijn bezit om te kleuren. Ze zijn stuk voor stuk altijd erg gevarieerd met kleurplaten. Voor iedere kleurder staan er geschikte platen in. Dit boek heeft dubbelzijdig bedrukte pagina’s en vrij stevig mooi papier. Handig vind ik persoonlijk altijd dat er zowel aan de voor als achterkaft een flap zit. altijd handig om tussen de pagina te doen waar je op dat moment aan het kleuren bent. Ik zal eerst eens een paar voorbeelden laten zijn uit dit boek.

Er staan diverse dieren in dit boek. Ik heb gekozen voor een mooie uil. Deze heb ik ingekleurd met een combinatie van Prismacolor premier en 2 Faber Castell polychromos. Ik wilde bij deze plaat een beetje in 2 tinten werken en dat is aardig gelukt. Het pigment van beide potloden hecht goed aan het papier. Het papier is mooi glad zodat er geen witte puntjes achterblijven tijdens het kleuren. Daarom heb ik deze uil na het in kleuren ook niet behandeld met een blender of doezelaar. Door verschillende tinten van een kleur te kiezen en in laagjes te kleuren krijg je ook een mooi blending effect.

Mijn volgende kleurplaat is er een met fijnere lijntjes en vlakjes. Daarom heb ik deze ingekleurd met de Staedtler triplus Fineliners. Hiermee kun je de fijnere vlakjes prima kleuren. De inkt van deze fineliners droogt mooi snel op zodat je het niet snel uitveegt als je er per ongeluk overheen veegt. Ze hebben mooie felle kleuren. Het papier blijft goed met deze fineliners, alleen als je vaak over een zelfde vakje gaat, drukken ze iets door. Daar moet je dan even rekening mee houden. De bredere randen heb ik gekleurd met een Stabilo 68. Deze drukte niet door naar de achterzijde.

foto-7

Concluderend kan ik zeggen dat dit een leuk boek is met aardig stevig papier. Test altijd voor je begint even je materiaal uit op de laatste pagina. De platen zijn afwisselend en voor iedereen staat er wat leuks in. Enige minpuntje vind ik dat sommige kleurplaten helemaal doorlopen tot in de middenlijn. Je moet dan behoorlijk druk op het boek uitoefenen om hem plat te krijgen. Het papier bleef goed met de materialen die ik getest heb. Het is mooi glad papier zodat het pigment van de potloden en de inkt van de stiften en fineliners erg mooi bleef. Je hoeft bijna niet te blenden of te doezelen, al zou dat natuurlijk altijd kunnen.
Kortom een leuke aanwinst voor alle kleurders.

Gegevens van dit boek:
Titel: Creative Colors – Dierenrijk
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 12 x 297 x 213 mm
ISBN: 9789461887665
Prijs: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *