Magie van de Jungle

foto-1

We hebben van Kosmos Uitgeverij dit leuke boek ontvangen om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
De magie van de jungle van kleurkoningin Johanna Basford staat vol prachtige kleurplaten van tropische bossen, wilde dieren en exotische vogels. De flora en fauna van de jungle bleken een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Johanna Basford. Tijdens het kleuren zijn er in dit kleur- en zoekboek vele verborgen schatten te vinden, de zogenaamde verboden vruchten die de jungle rijk is. In totaal 96 pagina’s kleurplezier MET uitvouwbare poster! Heerlijk kleuren voor volwassenen op het beste kleurpapier.

Het is Johanna Basford weer gelukt om een prachtig nieuw boek te maken. Zoals we van haar gewend zijn met prachtig papier en een schitterende kaft. Als ik door het boek blader staan er volop keuze mogelijkheden in voor elke kleurder. Er zijn platen die over de hele pagina te kleuren zijn maar ook pagina’s met minder moeilijke kleurplaten. Dubbelzijdig bedrukt maar wel op kwalitatief goed papier. Achter in het boek zijn er ook nog extra vier platen enkelzijdig bedrukt. En zoals we gewend zijn een lege oefenpagina waar je kunt testen wat je kleurmateriaal met het papier doet. Erg handig.

Eerst maar eens een kijkje in het boek door middel van een paar voorbeelden.

Om te beginnen heb ik een leuke kleine kleurplaat uitgezocht die ikzelf erg grappig vond. Deze heb ik gekleurd met de Stabilo 68 en de Koi coloring Brush pennen. De inkt van deze stiften kleuren lekker op dit papier en drukken beide niet door. Ze drogen mooi op en laten geen oneffenheden in het papier achter. Ik heb hem zo gelaten maar je zou natuurlijk ook de achtergrond bij deze nog leuk kunnen versieren met panpastel of pastelkrijt.

foto-6

De volgende plaat vond ik zo mooi dat ik bij deze gekozen heb om hem met potloden in te kleuren. Ik heb hiervoor van Caran D’ache de Luminance en de Pablo gebruikt. Beide potloden heb ik met diversen laagjes techniek gebruikt. Het papier pakt het pigment goed op en het laat zich prima blenden. Door met donker en lichte tinten te spelen krijg je mooie schaduw effecten. Tenslotte heb ik met een witte posca pen nog een paar accenten aangebracht in het donker blauwe gedeelte. Het is een plezier om op dit papier te kleuren moet ik eerlijk bekennen. Het resultaat vind ik prima gelukt.

foto-7

Er staan zoveel leuke kleurplaten in dit boek dat ik het niet kon laten om er nog een te doen. Deze heb ik gekleurd met diversen soorten alcoholmarkers. Met deze markers kun je prachtig blenden om zo kleurverlopen te creëren. Ik heb er wel een karton tussen gelegd omdat markers altijd doordrukken. De plaat op de achterzijde heb ik helaas weinig meer aan maar dat is een keuze die je maakt. Ook de markers kleuren op dit papier prima. De inkt vloeit niet of nauwelijks uit. Ik heb hem afgemaakt met rondom pastelkrijt van Staedtler.

foto-8

Mijn conclusie over dit boek is prima. Het boek is van dezelfde goede kwaliteit als dat we gewend zijn van deze maakster. Papier met veel materiaal mogelijkheden. Zowel potlood als geteste stiften drukken niet door en laten zich goed mengen. Bij twijfel, over doordrukken, gebruik het oefenblad achter in het boek. Het boek is prachtig gebonden en goed open te klappen. Volop keuze voor de beginnende als de gevorderde kleurder. Ik zou zeggen veel kleurplezier in weer een mooi boek van Johanna Basford.

Gegevens van dit boek:
Titel: De magie van de jungle
Illustrator: Johanna Basford
Uitgever: Kosmos uitgeverij
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:14 x 257 x 255 mm
ISBN: 9789043919500
Prijs: € 10,99

Dit boek is momenteel in herdruk en daarom te reserveren bij o.a. Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *