Just the Tip

foto-1

Van Mikoloro hebben we een echt kleurboek voor “volwassenen” gekregen om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Mikoloro natuurlijk hartelijk danken.

Informatie over dit boek:
Sarah McDonnell werkt in London als marketing consultant. Daarnaast doet ze zelf veel graphic design werk. Geïnspireerd door de enorme vlucht van het kleuren door volwassenen maakte Sarah McDonnell het kleurboek voor “adult” colouring: “Fill me in.” Echt voor volwassenen dus. Omdat ze de bestaande boeken best braaf vond, bedacht ze op Kamasutra gebaseerde taferelen. Rustgevend kleuren wordt zo voor de liefhebber gecombineerd met licht erotisch dagdromen.
In 2016 maakte ze ook het vervolg “Just the Tip” waarin homoseksuele mannen de hoofdrol kregen. Beide boeken zijn 21×21 cm en hardcover gebonden. Ze zijn verpakt in een gouden/zilveren wikkel waardoor de boeken een ideaal cadeau zijn.

Aan de buitenkant van dit boek is weinig te ontdekken wat er van binnen in staat. Wat wel opvalt is de goede kwaliteit van dit stevig gebonden boekje. Het papier is zo te voelen ook van goede kwaliteit maar dat gaan we straks testen. Moest wel eerlijk gezegd even wennen aan deze kleurplaten. Deze zijn zeker niet geschikt voor jeugdige kleurders. Dit boek is dan ook echt voor volwassenen zo als de maakster het ook bedoeld heeft. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt en elke plaat heeft een titel waar ik persoonlijk wel de humor van inzie. Hier eerst eens een paar voorbeelden.

Dit boek is er in twee verschillende uitvoeringen. Een met hetero afbeeldingen “Fill me in”. En de andere is de homo uitvoering “Just the tip”. In elk boekje staan 20 kleurplaten die gedrukt zijn op mooi stevig wit papier.

Voor mijn eerste test kleurplaat heb ik gekozen om te kleuren met de Tombow ABT brush pens en 2 Stabilo fineliners. Zoals ik al dacht is het papier echt super om op te kleuren. De inkt vloeit niet over de lijnen en droogt goed op. Door dat het mooi wit papier is drogen de kleuren net zo fel op als dat je ze aangebracht hebt. De inkt drukt niet door op de achterzijde dat vind ik altijd een extra voordeel. Doordat het formaat van deze tekeningen niet zo heel groot zijn ( 21 x 21 ) zijn het ook leuke kleurplaten voor als je iets minder tijd hebt. Ik vond hem heel leuk om te doen.

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met mixmedia. Ik heb gebruik gemaakt van de Prismacolor premier potloden en de pastel potloden van Derwent. De pastel heb ik bewerkt met een doezelaar. Ik kreeg bij deze plaat, door het busje dat afgebeeld staat, een hippie gevoel. Dus heb daarom ook meer fellere kleuren gebruikt. Potloden gingen goed op dit papier. Het is mooi glad en daardoor laat het pigment geen witte puntjes achter. Ik hoefde dus niet na te blenden. Het pastel hecht ook erg goed en was makkelijk te bewerken. Heb alles daarna even met fixatie afgewerkt. Zo voorkom je dat de pastel zich verspreid en afgeeft.

Concluderend moet ik toegeven dat het toch best wennen is deze kleurboeken. Maar aan de andere kant hoort het in deze tijd er wel bij en zie ik de humor er wel van in. Echte kleurboeken voor volwassenen dus. De kwaliteit van het boek en het papier is uitermate goed. Je kunt er met veel kleurmaterialen in werken omdat het enkelzijdig bedrukt is. Door zijn mooie kaft en verpakking ook erg leuk om weg te geven. Ik moet zeggen het is eens wat anders en voor de liefhebber zeker de moeite waard. Ik vond het in ieder geval een leuke uitdaging.

Gegevens van dit boek:
Titel: Just the tip
Illustrator: Sarah McDonnell
Aantal kleurplaten: 20
Afmetingen: 21 x 21 cm
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Mikoloro.
Bij Mikoloro is ook het boek “Fill me in” verkrijgbaar.

Gebruik nu de code: 2R8RVD en je hoeft bij bestelling van het boek “Just the Tip” of “Fill me in” geen verzendkosten à € 4,95 te betalen. Deze code blijft ook geldig als je naast dit boek ook andere producten besteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *