Beautiful nature

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

Dit prachtige boek kregen we van Nicole Stocker om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen wij Nicole Stocker hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet ( vrij vertaald) :
Als jong meisje, werd Nicole betoverd door een zwart-wit foto in haar ouders zomerhuisje, ze wilde het tot leven brengen met kleur. Een kunstenaar in hart en nieren. Nicole stelde een verzameling van kleurboeken samen gevuld met inspirerende, zorgvuldig samengesteld foto’s. Een moeder van twee jonge kinderen. Nicole pakt elk moment om zich te verliezen in het kleuren en schept nieuwe creaties in haar huis in Vancouver.

Nicole Stocker, maker van het geliefde grijstinten kleurboek Beautiful Nature, nodigt u uit op een artistiek avontuur door de natuurlijke wereld. Beautiful Nature is een gevarieerde verzameling van 48 opvallende en inspirerende beelden in grijstinten. Kies uw palet en kleur over de grijstinten. Voorgedrukte schaduw begeleiden uw keuzes. Gedrukt op enkelzijdig, zuurvrij kwaliteitspapier. Elke pagina heeft een geperforeerde kant voor gemakkelijke verwijdering en inlijsting.
Zie hoe uw kleuren ontwaken. Kleur de diverse landschappen en ingewikkelde planten en bloemen en creëer uw eigen kunstwerken.

Ik ben echt blij met dit boek van Nicole. Alweer een prachtig exemplaar met schitterende platen in grijstinten. Enkelzijdig bedrukt dus met veel kleurmateriaal te kleuren. Het papier voelt wederom prima aan. Deze platen vind ik persoonlijk heerlijk om te kleuren en de keuze in dit boek is zeer uitgebreid. Van bloemen, planten tot landschappen. Elke plaat is uniek op zijn manier. Voor we verder gaan eerst een indruk door middel van een paar voorbeelden.

Voorin het boek nog een leuke uitleg van hoe het kleuren in zijn werk gaat. Wel in engels maar het is makkelijk te begrijpen aan de hand van de platen erbij.
foto-6

Mijn eerste plaat van deze mooie duin trok me erg aan. Deze heb ik ingekleurd met Faber Castell Albrecht Durer potloden. Dit zijn aquarelpotloden en ik heb ze uitgewerkt met een waterbrush. Het papier is uitermate geschikt voor deze potloden. Het is mooi dik en heeft absoluut geen last van het water uit de brush. Het blijft mooi vlak en geen opbolling te zien. Door de schaduwen die al aanwezig zijn in deze platen is het voor beginnende kleurders ook erg leuk om te doen. Ik heb in ieder geval met plezier hier aan gewerkt.

foto-7

Mijn tweede plaat ,van deze tulpen, nodigde uit om met pastel te gaan testen. Ik heb de pastelpotloden van Bruynzeel en Derwent door elkaar gebruikt. Aangezet en met papieren doezelaar uitgewreven. Het is echt fijn om op dit papier te kleuren. Ook met pastel totaal geen klachten. Het hecht goed aan het papier en ook met meerdere lagen over elkaar kun je keer op keer over dezelfde plek zonder enig gevaar. Heb hiervoor 6 verschillende tinten geel oranje rood gebruikt. Het zijn echte Hollandse tulpen geworden.

foto-8

Normaal kleuren we ook altijd een met stift. Dit keer heb ik er voor gekozen om er nog een met markers te kleuren omdat dit boek daar natuurlijk zeer geschikt voor is. Stift zal in dit boek in ieder geval ook geen problemen opleveren. Ik heb de alcohol markers van Spectrum Noir gebruikt. Wel een karton of papier leggen onder de te kleuren bladzijde. Dit werkt zo lekker en de inkt vloeit totaal niet uit. Je ziet de schaduwen mooi terug ondanks de inkt van de markers. Ook hier heeft het papier totaal geen last van de inkt. En eerlijk gezegd vind ik dit een prachtige creatie geworden.

foto-9

Ik zou nog uren door kunnen kleuren in dit boek. Kan dus niet anders concluderen dat dit echt een aanwinst is voor de kleurwereld. Voor beginnende en gevorderde kleurders een erg mooi boek. Enkelzijdig bedrukt en stevig mooi papier. Door de geperforeerde randen er makkelijk uit te halen om eventueel te kleuren en in te lijsten. Toch weer net iets anders dan de regulaire kleurboeken. Grayscale kleuren is een ontspannen en mooie techniek. Test het eens uit zou ik zeggen en ik weet zeker dat je verkocht bent. Kijk maar eens naar een voorbeeld hoe het kleuren in zijn werk gaat.


Bron: Julie Flores
Gegevens van dit boek:
Titel: Beautiful Nature
Illustrator: Nicole Stocker
Uitgever: Huelish Grayscale Coloring Books
Aantal pagina’s: 106
Afmetingen: 23,6 x 1 x 26,7 cm
ISBN: 9780994862327
Prijs: $ 11,88

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *