Faber Castell art grip aquarel

foto-1

We kregen van La Couronne du Comte deze doos met 24 stuks Faber Castell art grip aquarelpotloden om er een recensie over te schrijven. Hier willen we La Couonne du Comte natuurlijk hartelijk voor bedanken.

De volgende informatie is te vinden op het internet over deze potloden:
Faber-Castell Art GRIP aquarelpotloden zijn volledig wateroplosbare kleurpotloden. Breng een nat penseel aan op je tekening en er ontstaan de meest prachtige aquarel effecten. De potloden, met een diameter van 3,3mm, zijn ideaal voor nauwkeurige lijnen en tekeningen en zijn superieur ten opzichte van normale waterverven die uitdrogen of vlekken achterlaten op je tekening. De aquarelpotloden kunnen met water worden gemengd om een onbeperkt aantal nieuwe tinten te creëren. Of je nu werkt op helder wit papier, gekleurd of zwart papier, het hoge niveau van pigment in deze potloden zorgt ervoor dat je creatieve ideeën tot leven komen.
– Aquarel Kleurpotloden, diameter 3,3mm
– Metalen box met 24 verschillende kleurpotloden
– Volledig wateroplosbare kleuren voor ongeëvenaarde kleureffecten
– Ergonomische driehoekige vorm voor onvermoeibaar tekenen

Zelf heb ik al met verschillende merken aquarelpotloden gewerkt. Daarom ben ik erg nieuwsgierig hoe deze potloden kleuren. We hebben de doos met 24 stuks ontvangen en daar zitten de meest gebruikte kleurtinten toch wel in.

foto-2

Bovendien is het voordeel dat je aquarelpotloden goed kunt mengen om zo meer kleurnuances te krijgen. Persoonlijk vind ik deze potloden erg goed in de hand liggen door hun driekantige vorm. De ribbeltjes ( grip ) op het potlood geeft hierbij nog eens extra steun en hoef je het potlood niet krampachtig vast te houden.
foto-3

Ik heb een mooie mandala uit gezocht om deze potloden eens te gaan testen. Ik heb gebruik gemaakt van een waterbrush om de aangezette potlood uit te wrijven. Om te beginnen zet ik meestal in de vlakjes van de tekening een aanzet met het potlood. Persoonlijk doe ik het kleur voor kleur. Daarna wrijf ik het uit naar de rest van het vlak. Er zit voldoende pigment in deze potloden om deze vlakjes uit te vullen. Het pigment laat zich fijn en gemakkelijk verdelen. De kleuren blijven vrij fel dat vind ik altijd een pluspunt.
De bloemen in deze plaat heb ik aangezet met twee kleuren. Bovenin de donker en onderin de lichte kleur. Nu kun je met de waterbrush deze twee kleuren vermengen voor een leuk effect.

Ik kan zeggen dat het met deze potloden erg goed mengen is. De kleurnuances vloeien mooi over in elkaar. Het voordeel van aquarel is dat je het steeds weer opnieuw kan aanbrengen en weer kan uitwrijven met de waterbrush. Zo kun je nog verbetering aanbrengen als je dat nodig vind. Om de mandala helemaal af te maken heb ik dit keer eerst alle kleuren aangebracht. Daarna heb ik per kleur de vlakjes met de waterbrush behandeld. Ik vind zelf het eindresultaat erg geslaagd.

Ik heb voor mijn tweede plaat ook nog deze potloden getest op een grayscale plaat uit het boek Beautifule nature. Deze andere techniek van kleuren met aquarelpotloden is ook erg leuk om te doen. Het pigment van deze potloden is ook voor deze techniek erg geschikt. Je kunt makkelijk lagen aan brengen op de reeds opgedroogde kleuren. Mengen gaat ook hier goed.

2016-09-29-18-08-47

Zoals ik al vermeldde had ik dit potlood nog nooit gebruikt. Maar ik kan niet anders concluderen dan, dat het een erg fijn potlood is. Het pigment is goed te bewerken en blijft mooi van kleur. Bovendien is het potlood niet erg hard zodat je bij het aanzetten weinig kracht nodig hebt. Het potlood zelf ligt door zijn vorm erg lekker in de hand en voorkomt zo dat je het krampachtig vast moet houden. Kleuren zijn goed te mengen en zo heb je met een doos van 24 stuks eigenlijk voldoende tinten in huis. Natuurlijk zijn er ook nog andere uitvoeringen. Je kunt deze potloden kopen in 12, 24, 36 en 60 stuks. Samenvattend vind ik het een aanwinst voor de kleurder die graag met aquarelpotloden werkt. Ik zeg geslaagd.

Deze potloden zijn verkrijgbaar bij La Couronne du Comte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *