Untangle

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

Van Victoria Slater kregen we dit review exemplaar van Untangle om er onze mening over te geven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Over dit boek hebben we de volgende informatie gevonden op het internet. ( vrij vertaald ): Dit boek zal u in een wereld van vrede en rust brengen. Er zijn veertig ongelooflijk gedetailleerde ontwerpen voor u om te kleuren. Neem een pauze en wat tijd om uw gedachten te ontwarren. U zult genieten van het proces om deze ontwerpen te kleuren en tot leven te brengen. De ontwerpen zijn gepositioneerd in het boek, zodat u in staat bent om het gehele ontwerp te kleuren. Knip ze eventueel uit om andere dimensie te geven. Één pagina per ontwerp, zodat eventuele inkt , niet door zal bloeden en geen andere designs beschadigen.

Omdat de letterlijk vertaalde titel ” ‘Ontwarren, ongelooflijk gedetailleerd kleurboek om te ontstressen”is, ben ik benieuwd wat ik aan de binnenkant aan ga treffen. Als eerste valt me op dat Victoria een uitgebreide inlichting geeft in het begin van het boek. Leuk verteld en met mooie kleine details van tekeningen als omlijsting er bij. Uiteraard in het Engels maar toch makkelijk te begrijpen. Deze kleine mandala heb ik vast even getest met Twinmarkers. Drukt natuurlijk door maar vloeit niet uit. Dat is vast een goed begin.

foto-2

Het boek zelf heeft een goede uitstraling en het papier voelt goed aan. Voor dat ik verder ga zal ik eerst even een paar voorbeelden laten zien.

Het fijne van dit kleurboek vind ik dat buiten dat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, ze ook een mooie omlijsting hebben. Zo zit je niet te prutsen om in het midden van het boek te komen. Wat mij persoonlijk ook erg aansprak was dat de achtergrond mee bewerkt is . Meestal staat een enkele plaat in het midden en kun je de achtergrond wit laten of zelf wat verzinnen. Dat is hier dus niet nodig want de achtergrond is al bewerkt. Zo kun je dus een mooi geheel maken van de kleurplaat.

Mijn eerste plaat heb ik ingekleurd met een combinatie van Tombow dual ABT brush pens en Faber Castell pastel potloden. De inkt van de stift pakte goed op dit papier en het droogt mooi op. Op dit enkelzijdig bedrukte papier drukte deze stiften niet door en het papier bleef prima. Het pastelpotlood gaf hier en daar toch een paar witte puntjes en ik moest best kracht zetten om het goed te laten hechten. Nu kan dat natuurlijk ook aan het potlood liggen of een combinatie van die twee. Ondanks dit minpuntje vind ik het toch een leuk resultaat geworden en heb ik met plezier gekleurd.

foto-7

De tweede kleurplaat heb ik gekleurd met prismacolor premier potloden. Ik heb op sommige stukjes echt met laagjes gewerkt om de kleuren te blenden in elkaar. Wel moet je oppassen dat je niet met de blender te vaak over de voorgedrukte inktrand gaat. Op sommige plekjes veegt de inkt dan een beetje uit. Op andere stukken heb ik niet geblend maar alleen een dun laagje aangebracht waardoor je het reliëf van het papier nog iets ziet. De achtergrond heb ik dit keer ook gedaan met pastel maar dan gewoon pastel krijt van Staedtler. Dit heb ik aangebracht en uitgewreven met een papieren doezelaar. Op deze manier pakte het pastel wel goed en kon ik het makkelijk verwerken. Het papier is voor veel kleurmaterialen geschikt en houd zich goed.

foto-8

Concluderend moet ik zeggen dat het een erg leuk boek is. Bijna A4 formaat en prachtige platen om te kleuren. Door de enkelzijdige bedrukking is er met bijna alle kleurmaterialen in te werken.
Fijne omlijsting van de plaat waardoor je niet op de middenvouw hoef te kleuren. Het papier werkt met stift als met potlood erg fijn. Opletten met blenden over de inkt maar dat is dan ook alles. Aan te raden is wel om voor alle zekerheid toch een papier tussen de pagina’s te leggen als je met stift of markers kleurt.
Leuk gedetailleerde platen en achtergronden. Uren relax kleurplezier.
Mocht je dit boek in je bezit hebben of van plan zijn om te kopen dan kun je de gekleurde platen tonen op de Facebook pagina van Victoria Slater.
Wat mij betreft is dit boek zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Untangle
Ondertitel: Incredibly Detailed Colouring Book for Stress Relief
Illustrator: Victoria Slater
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 88
Afmetingen: 6 x 279 x 216 mm
ISBN: 9781535338547
Prijs: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *