Color and Relax Peaceful Patterns

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0277

Van Color and Relax ontvingen wij het boek Color and Relax Peacefull patterns om er een recensie over te schrijven.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald):  Kleuren is een therapeutisch, nostalgische en eenvoudige manier om stress te verminderen bij volwassenen. Ontspan, kleur en relax met kleurboek illustrator Jo Shiloh en omarm de voordelen van het kleuren. Color and Relax: Peacefull Patterns is een kleurboek voor volwassenen, maar het is leuk voor alle leeftijden. Het bevat 40 artistieke vreedzame patronen. Een combinatie van eenvoudige tot ingewikkelde patronen voor beginners tot de meest gevorderde kleurders. De patronen zijn enkelzijdig gedrukt. Neem je boek Color and Relax: Peaceful Patterns vandaag nog en geef je zelf die verdiende rust!

Dit boek is het eerste kleurboek van Jo Shiloh. Ondertussen heeft hij ook al het boek Color and relax: Tranquil treasures uitgebracht, waar we ook een review over geschreven hebben.  In dit boek vind je allerlei patronen, van eenvoudige tot iets moeilijkere. De platen zijn enkelzijdig bedrukt wat ik zelf altijd een groot pluspunt vind. De cover van het boek laat duidelijk zien waar het boek over gaat. Het laat een patroon zien, waarbij het herhaalde patroon steeds hetzelfde gekleurd wordt. Het papier voelt dun aan, maar ik ga natuurlijk uittesten hoe het kleurt. Maar eerst laat ik je enkele patronen uit het boek zien, zodat je een idee krijgt wat je tegenkomt.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood en heb hierbij gekozen voor de Stabilo Original potloden. De potloden kleurden wat stroef maar gaven wel genoeg pigment af. Het pigment werd goed opgenomen door het papier en de kleuren worden goed weergegeven. Ik heb het gekleurde niet nabewerkt, omdat ik de kleuren zo al dekkend genoeg vond.

sam_0283

Hierna ben ik gaan kleuren met stift en heb gekozen voor de Zig clean color real brush pens. De inkt van deze stiften droogde goed op en bleef ook mooi op zijn plek zitten. De kleuren worden ook mooi weergegeven. Doordat het papier aan de dunne kant is, heb je wel last van doordrukken, dus voor de zekerheid heb ik er wel een blanco vel papier tussengelegd, om doordrukken op de volgende plaat tegen te gaan.

sam_0285

Aangezien de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, wilde ik ook graag uittesten hoe de alcoholmarkers hier op werkten. Ik heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. Deze markers kleurden erg fijn op het papier. De kleur droogde mooi egaal op en ik had absoluut geen last van bloeden. Dus ook voor markers is dit papier uitermate geschikt. Echter ook hier wel een leeg vel papier of een stukje karton er achter leggen, omdat alcoholmarkers altijd doordrukken en dit, bij dit dunne papier, zeer zeker het geval is.

sam_0284

Conclusie: Dit boek bevat eenvoudige en wat moeilijkere patronen. Het papier voelt dun aan, maar is wel geschikt voor allerlei materialen. Potlood, stift en zelfs alcoholmarkers werken allemaal fijn op dit papier. Potlood ging wat stroever, maar het resultaat was wel goed. Het boek is enkelzijdig bedrukt wat ik ook altijd een groot voordeel vind.

Gegevens van dit boek:
Titel: Color and Relax : Peaceful patterns
Illustrator: Jo Shiloh
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 88
Afmetingen: 5 x 279 x 216 mm
ISBN: 9781515009498
Prijs: € 10,99 (Bol.com)/ € 9,93(Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *