Sagolikt

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0268

Van Pagina Förlags ontvingen wij het boek “Sagolikt” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Pagina hartelijk voor bedanken.

sam_0276

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Dit leuke kleurboek gaat helemaal over sprookjes. Zie hoe de poppen tot leven komen, en de stoffen dieren zich laten zien om een feestje te bouwen in het bos.

Toen we dit boek ontvingen was ik heel nieuwsgierig, want ik kende dit boek nog niet en had er ook online nog niet veel van gezien. De kaft ziet er vrolijk uit. Er staan 2 dieren op in een stolp met een slinger waar de titel van het boek in staat. Het boek heeft gouden accenten, wat altijd net wat chiquer over komt. De kaft voelt stevig en het papier is van een gladde structuur. Je kunt het boek ook goed openklappen, waardoor kleuren tot in de rand geen probleem is. Ik zal eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in het boek. Ik ben begonnen met potlood en heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden gleden heerlijk over het papier. Dit was echt een plezier om te kleuren. Het pigment wordt makkelijk opgenomen door het papier en ook bij weinig druk komt er genoeg pigment op het papier. Nabewerken is eigenlijk niet nodig, maar om het uit te proberen heb ik kleine stukjes toch geprobeerd na te bewerken met geurloze terpentine en een doezelaar. Dit ging zonder problemen. Hierbij bleef het papier ook in uitstekende conditie. Hierna heb ik ook nog een stukje nabewerkt met een blenderpotlood en ook dit ging zonder problemen. Ook bij meer druk zetten op het potlood, blijft het papier in perfecte staat. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat.

sam_0274

Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush pens. Deze stiften zijn wat natter dan andere stiften en ik heb in verschillende boeken gemerkt dat het op bepaalde papiersoorten niet fijn werkt, dus ik was erg benieuwd hoe het papier zich zou houden met deze stiften. En dit ging zonder problemen. De inkt droogde mooi op en bleef mooi op zijn plek. Ook droogde de inkt redelijk snel, hierdoor heb je ook geen last van vegen als je per ongeluk over het gekleurde heen gaat. Dit vond ik echt wel een pluspunt. De kleuren worden mooi weergegeven en de inkt drukt niet door op de achterkant.

sam_0273

Conclusie: De papierkwaliteit is erg goed, kleurpotloden en stiften kleuren erg fijn op dit papier. Zelfs de wat nattere Zig clean color real brush pens kleuren heel erg goed op dit papier. Je kunt het boek goed open vouwen, waardoor kleuren tot in de rand geen probleem is. Het is duidelijk dat aan dit boek erg veel zorg is besteed.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sagolikt
Illustrator: Emelie Ledehäll Öberg
Uitgever: Pagina Förlags
Aantal pagina’s:  96
ISBN: 9789163612152
Prijs: € 11,40

Dit boek is o.a. te bestellen bij de Zweedse Penstore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *