Summer nights

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0260

Van Gibbs Smith Publisher ontvingen wij het boek Summer nights om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Gibbs Smith Publisher hartelijk voor bedanken.

sam_0267

Informatie die te vinden is op het internet (Vrij vertaald): Deze nieuwe uitgave van de bestseller ilustrator Hanna Karlzon bevat 85 illustraties van o.a. sterrenhemels, fantasievolle tuinen, onderwater dieren, fantastische portretten en nog veel meer. Stilstaan bij de Scandinavische avonden en de sterren bekijken die verschijnen aan de hemels van Hanna Karlzon die ze gecreëerd heeft voor haar nieuwe boek, Summer nights.

Nieuwe en oude fans van Hanna Karlzon zullen verliefd worden op het boek Summer nights. Dit 96-pagina tellende hardcover boek geeft je een luxueus gevoel en stimuleert de artiest in je. 

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrömmar en Sommarnatt, die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze maakt ingewikkelde, gedetailleerde afbeeldingen met Oost-Indische inkt die uit haar eigen verbeelding komen. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en scheut design uit de jaren ’70 toe.

Het boek ziet er luxueus uit. Het heeft een hardcover, wat ik zelf altijd meteen een stuk chiquer uit vindt zien. Het boek is goed open te slaan. Zodat je ook makkelijk in de rand zou kunnen kleuren. Het papier voelt dik aan en is iets gelig en heeft een fijne structuur. Ik heb het gevoel alsof je hier fijn op kan kleuren. Maar of dat ook zo is, blijkt dadelijk als ik het papier ga testen met kleuren. Er staan erg veel mooie platen in. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Het papier is een genot om op te kleuren. De potloden glijden over het papier en het pigment hecht goed op het papier. Het pigment dekt ook goed op het papier, waardoor ik nabewerken niet meer nodig vind.

sam_0265

Hierna heb ik een plaat uitgezocht om te gaan kleuren met stift. Hier heb ik gekozen voor de Faber Castell Pitt brush pens. Deze stiften kleuren ook erg fijn op dit papier. De inkt droogt mooi op en blijft mooi op zijn plek. Hij vloeit absoluut niet uit. De papierkwaliteit is inderdaad erg goed zoals ik vooraf al vermoedde. De inkt drukt niet door, ook niet als ik meerdere keren over een en dezelfde plek ga. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.

sam_0266
Conclusie: Ik kan maar een ding zeggen. Er is erg veel zorg aan dit boek besteed. De papierkwaliteit is goed, het is fijn ingebonden waardoor je het goed kunt openklappen, en zowel stift als potlood kleurt fijn. De tekeningen van Hanna Karlzon zijn gedetailleerd en goed afgewerkt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Summer Nights
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: Gibbs Smith Publisher
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 18 x 254 x 208 mm
ISBN: 9781423645580
Prijs: € 13,78

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *