Color and relax Tranquil treasures

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

We hebben van Color and relax een leuk boek ontvangen om er een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek ( vrij vertaald ):
Bent u gestresst? Wilt u een eenvoudige en creatieve manier om u te helpen stress te verlichten en te ontspannen?
Stelt u zich voor dat dit een snelle en gemakkelijke manier is om uw gedachten op hun gemak te stellen.. Kleur u zelf weg van de dagelijkse stress.
Meer en meer volwassenen wenden zich tot kleurboeken als een manier om te ontspannen en ontstressen.
Waarom? Omdat de daad van kleuren vergelijkbaar zijn met die van meditatie en therapeutische kwaliteiten.
Studies tonen aan dat het kleuren in ontwerpen en patronen kunnen helpen. Het verminderd angst niveaus en een toestand van diepe betrokkenheid te stimuleren.
Dit is de reden waarom dit Color and Relax: Tranquil Treasures boek is gemaakt. Om u te helpen deze staat van diepe betrokkenheid en ontspanning te ervaren. Om u te helpen door met kleuren in een ontstresste stemming te komen.

Een erg leuk kleurboek met platen gemaakt door Jo Shiloh. De pagina’s van dit boek zijn enkelzijdig bedrukt. Dus ook weer een fijn boek voor onze kleurders met alcoholmarkers. ( wel wat achter de te kleuren pagina leggen). Diversiteit in platen voor eigenlijk wel elke kleurder. Het papier voelt iets dunner aan, maar dat gaan we verder op even testen. Eerst zal ik een paar voorbeelden laten zien van wat je zoal in dit boek kunt verwachten.

Zoals ik al meldde voelt het papier iets dunner aan dan normaal. Ik ga daarom mijn eerste plaat testen met Stabilo en de Tombow ABT dual brush pens. Het kleuren met deze stiften op het papier gaat prima. Droogt mooi op en vloeit niet uit. Echter drukken deze twee soorten stiften inderdaad iets door naar de achterzijde. Dat is op zich geen probleem want de achterzijde is blank. Wel is dan aan te raden dat er een papier of karton er tussen word gelegd om doordrukken te voorkomen op de volgende tekening.
Het kleuren zelf gaat prima en ik vind het resultaat dan ook erg leuk geworden.

foto-6

De tweede plaat heb ik ingekleurd met een combinatie van Faber Castell polychromos en twee prismacolor premier potloden. Het papier is voor potlood ook fijn. Het pigment hecht goed, alleen vond ik het deze keer zelf mooier om de kleuren te blenden. Er bleven hier en daar toch een paar witte stukjes zichtbaar en door te blenden is dat makkelijk te verhelpen. Ik heb hiervoor de blender van prismacolor gebruikt. Het papier is stevig genoeg om dit blenden aan te kunnen. Verder geen enkel probleem te zien. Ik heb deze plaat dan ook met veel plezier gekleurd.

foto-7

Ik wil dan ook concluderen dat dit een fijn boek is. Vooral als je net als ik toch een voorkeur hebt van mandala’s kleuren. De enkelzijdig bedrukte pagina’s vind ik ook zeker een pluspunt. Dat het papier dan iets dunner is neem ik dan ook graag voor lief. Keuze in platen zijn er in dit boek genoeg. Dit is zeker een goede uitbreiding op je kleurboeken. Weer uren kleurplezier extra.

Gegevens van dit boek:
Titel: Color and Relax : Tranquil Treasures
Illustrator: Jo Shiloh
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 88
Afmetingen: 216 x 280 x 5mm
ISBN: 9781518790416
Prijs: € 10,99 (Bol.com)/ € 9,93(Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *