The Manga Artist’s Coloring Book: Girls!

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

cover

Van Sixth & Spring Books ontvingen wij het boek The Manga Artist’s Coloring book: Girls! om een recensie over te schrijven. Hier willen we Sixth & Spring Books hartelijk voor bedanken.

sam_0257

Informatie die te vinden is op het internet (Vrij vertaald): De succesvolle hoe-te-tekenen- illustrator Christopher Hart viert girlpower met een geweldig kleurboek met de meest populaire vrouwelijk karakters. Deze collectie die je moet hebben is voor fans van de tekeningen van Hart is geïnspireerd op de kenmerkende zwart wit illustraties in zijn in het oogspringende stijl. De tekeningen zijn niet alleen leuk om te kleuren, maar tekenaars die nog aan het leren zijn kunnen deze tekeningen gebruiken als oefening voor de kleuren van hun eigen getekende karakters. The manga Artist’s coloring book: Girls! wordt zeker een succes voor kleurders en manga liefhebbers.

Ik vind Manga poppetjes altijd erg leuk uitzien, dus toen we dit boek binnen kregen, ben ik er meteen in gaan bladeren. De kaft ziet er al erg vrolijk uit. Een vrolijk manga vrouwtje met katten op haar arm en op haar hoofd. Dit nodigt mij uit om te gaan kleuren. Het papier is mooi wit en van een fijne structuur en voelt stevig aan. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt wat ik altijd een groot pluspunt vind. Maar er staan zoveel leuke platen in, dat ik eerst een keuze moet maken welke ik wil gaan kleuren. Ik zal je eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien.

Ik heb een plaat gekozen om met potlood te gaan kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden glijden mooi over het papier en dekken mooi op het papier. Door de fijne structuur van het papier is het nabewerken niet noodzakelijk. Wat ik wel merkte was dat de ijskristallen die op de achtergrond staan, soms te fijn zijn om fatsoenlijk met potlood te kleuren. Zelfs met een hele scherpe punt aan de potlood te slijpen was het nog lastig. Uiteindelijk ben ik met het resultaat toch redelijk tevreden.

sam_0252

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met stift. Deze heb ik gekleurd met de Kuretake Zig Clean color real brush pens en de Faber Castell Pitt Brush pens. De Zig clean color real brush pens zijn erg natte stiften en voor dit papier eigenlijk te nat. De inkt bleef redelijk lang op het papier liggen voor het helemaal ingedroogd was. Dus toen me dit opviel heb ik het meeste gekleurd met de Faber Castell Pitt stiften. Deze stiften zijn minder nat, en kleurden erg fijn op het papier. De inkt bleef mooi op zijn plek en droogde mooi op. De kleurweergave is ook erg mooi. Wat me wel opviel bij deze plaat, is dat de sterren van de achtergrond bij de luidspreker rechtsbovenin door de luidspreker heenlopen. Dit vind ik wel jammer. Ik heb maar net gedaan alsof de sterren er niet waren. Ik ben ondanks dat de Zig stiften erg nat waren toch erg tevreden met deze plaat.

sam_0258

Aangezien het boek enkelzijdig bedrukt is, wilde ik ook uittesten hoe alcoholmarkers op dit papier zou werken. Ik heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. Ik ben begonnen met de sterren op de achtergrond. Deze heb ik met de gele kleur gekleurd en dit ging erg goed. Hierna ging ik de hartjes kleuren met rood en hierbij merkte ik dat deze kleur iets bloedde. De kleinere hartjes vervolgens roze gekleurd en deze bloedde weer niet. Er waren dus een paar kleuren die enigzins last hadden van bloeden, terwijl anderen nergens last van hadden. Ondanks dat sommige kleuren iets bloeden ben ik toch tevreden met het resultaat. Aangezien het bloeden niet heel erg was.

sam_0251

Conclusie: Het boek bevat enkelzijdig bedrukte pagina’s, wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Potlood en stift kleurden erg fijn op dit papier, sommige alcoholmarkers hadden enigzins last van bloeden, terwijl andere kleuren nergens last van hadden. Bij stift vond ik de Zig Clean color real brush pens iets te nat, waardoor het langer duurde voordat de inkt opgedroogd was, en heb ik er voor gekozen om verder te gaan met andere stiften.

Gegevens van dit boek:
Titel: The Manga Artist’s Coloring Book: Girls!
Illustrator: Christopher Hart
Uitgever: Sixth & Spring books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 13 x 276 x 216 mm
ISBN: 9781942021681
Prijs: € 11,99 (Bol.com)/ € 10,55 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *