Blomstermandala

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

Dit leuke boek hebben we ontvangen van Pagina om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is over het boek ( vrij vertaald):
Dit exclusieve kleurboek neemt je mee op een reis in een weelderige tuin. Maak kennis met alle dieren die zich verbergen onder de vegetatie en laat je geest tot rust komen door het kleuren van een mandala met mooie bloemblaadjes! Geïllustreerd door Maria Trolle.

Mijn eerste indruk van dit boek is erg goed. Een mooi dik boek, met stevig gebonden kaft. Het boek bevat 96 dubbel bedrukte pagina’s. En met zijn formaat van 21 x 25 cm is ook niks mis mee. De kaft is mooi vorm gegeven en met goud bedrukt. Het papier voelt goed stevig aan. Het leuke in dit boek vind ik ook dat sommige pagina’s met zwarte achtergrond zijn. Altijd een leuke combinatie als je gekleurd hebt. Ik zal eerst even een paar voorbeelden laten zien voordat we het boek gaan testen.

Zoals ik al vermeldde staan er in dit boek ook kleurplaten gedrukt met zwarte achtergrond. Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met zo’n achtergrond. De stiften die ik gebruikt heb zijn de Tombow ABT brush pens en de Stabilo 68. Kleuren gaat op dit papier ook makkelijk en ook het blenden gaat prima. Ik heb geen last van doordrukken gehad met deze stiften. Het papier is van een stevige kwaliteit. De inkt hecht fijn en droogt goed op. Door de zwarte achtergrond lijkt het net of dat de kleuren feller zijn. Ik zelf vind dat altijd een leuk effect hebben.

foto-6

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met de Staedtler ergosoft potloden. Dit zijn zachte potloden die heerlijk kleuren op dit papier. Bovendien heb je geen blender nodig. Om overgangen te maken gebruik ik alleen de potloden zelf in verschillende tinten. Ook hier geen enkel negatief woord over het papier. Het kleurt soepel en het pigment hecht prima. Ik heb meerdere laagjes over elkaar gebruikt en dat is geen probleem. Ook deze test is dus geslaagd.

foto-7

Mijn mening over dit boek is goed. Het is een stevig boek met een mooi vormgegeven kaft. Makkelijk open  te klappen om in het midden te kleuren. Er is zeer veel variatie in kleurplaten. Het papier is voor veel materialen geschikt omdat het flink stevig is. Wat me wel opvalt is dat de titel “blomstermandala” voor mijn gevoel niet helemaal klopt. Ik had persoonlijk meer mandala-achtige platen verwacht. Maar dat is dan ook het enige. Verder zal elke kleurder hier urenlang plezier aan kunnen beleven. Zeker een aanwinst!

Gegevens van dit boek:
Titel: BlomsterMandala
Illustrator: Maria Trolle
Uitgever: Pagina
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 21 x 25 cm
ISBN: 9789163612084
Prijs: € 12,55

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de Zweedse Penstore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *