Daydreams

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

We kregen van Gibbs Smith dit mooie Daydreams boek. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald ):
De kleurboeken van Hanna Karlzon bezitten al wereldwijde faam. Deze mooie platen zijn van Zweedse afkomst. Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, zwart linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Het boek bevat 85 prachtige handgetekende illustraties in Oost-Indische inkt: delicate bloemen, prachtig gedecoreerde vogels, zoemende insecten, sprookjesachtige boshutjes en meer.
Aangewakkerd door de natuur in de omgeving van haar geboorteplaats in Noord-Zweden, haalt Hanna haar inspiratie uit de tuin van haar moeder en haar jeugdherinneringen – spelend in het bos of in bloembedden. Haar dromerige elementen uit een Zweedse zomer zullen iedereen in een kleurrijke dagdroom wiegen.

Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Dagdrömmar en Sommarnatt, die als eerst zijn uitgegeven in Zweden. Ze maakt ingewikkelde, gedetailleerde afbeeldingen met Oost-Indische inkt die uit haar eigen verbeelding komen. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en scheut design uit de jaren ’70 toe.

Echt een schitterend stevig boek. Prachtige geïllustreerde kleurplaten. Volop keuze mogelijkheden en elke plaat is weer een uitdaging op zich.Heel veel kleurders bezitten dit mooie boek al en je ziet er volop gekleurde platen van verschijnen. Ik zal even een kijkje aan de binnenkant geven door middel van een paar voorbeelden.

Ik heb voor mijn eerste plaat een beetje gekeken waar er nog niet zoveel van gekleurd waren. Het is een erge leuke plaat en ik heb deze gekleurd met de Prismacolor premier potloden. Deze potloden kleuren op dit papier erg fijn. Het iets wasachtige potlood hecht goed aan het papier en laat zich goed in laagjes opbrengen. Nu moet ik wel zeggen, dat niet alleen het potlood, maar zeker ook de kwaliteit van dit papier er een grote bijdrage aan heeft dat het zo lekker kleurt. Het blenden met het potlood zelf gaat super.

foto-6

De volgende kleurplaat heb ik gekleurd met verschillende merken Brush pennen. Omdat er dunnere en dikkere vlakken en lijnen zijn is het fijn om verschillende brush punten te gebruiken. Het fijne werk kan dan goed met bijvoorbeeld de Tombow ABT smalle punt. De inkt laat zich makkelijk blenden. Ook met diversen laagjes over elkaar. Het papier geeft niks om de iets vochtigere inkt. Het blijft in goede staat, geen opbolling of veranderingen te zien. Bovendien drukt de inkt niet door naar de achterzijde. Dit is vooral handig in dit dubbelzijdig bedrukte boek. Dus ook deze plaat was heerlijk om te kleuren.

foto-7

Conclusie: Een schitterend boek. Stevig papier waar je heerlijk op kunt kleuren. Je hebt een ruime keus aan platen, voor iedere kleurder wat wils. Met op sommige platen ruimte om zelf je platen in te tekenen. Het is echt een plezier om hier in te kleuren. Een boek dat inmiddels in vele landen te verkrijgen is. Kijk vooral ook eens naar de andere boeken van Hanna Karlzon. Zeker de moeite waard om je kleurboekencollectie mee uit te breiden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Daydreams
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: Gibbs Smith
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 15 x 254 x 208 mm
ISBN: 9781423645566
Prijs:€ 14,66

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *