Escape to Shakespeare’s world

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto-1

Van Penguin Books ontvingen we dit boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Penguin Books natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet ( vrij vertaald):
Een mooi, ingewikkeld kleurboek, vol romantische, inspirerend en dramatische citaten uit de favoriete toneelstukken en gedichten van William Shakespeare. Een ideale keuze voor oudere kinderen en volwassenen. In een prachtig vierkant formaat ontworpen. Gemakkelijk in handtas, aktetas of schooltas te passen. Glorieuze illustraties zorgen voor een rustgevende bezigheid voor de miljoenen fans van volwassen kleurboeken. Een perfecte manier om Shakespeare 400 te vieren.

Wat een leuk boek! Prachtige stevige kaft met goudkleurige details. Dit nodigt gelijk uit om te ontdekken. Het papier is zo te voelen goed stevig en een beetje gelig van kleur. De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt. Er staan leuke afwisselende kleurplaten in. Sommige met zwarte gedetailleerde stukken. Altijd leuk deze afwisseling. De kleurplaten zijn gemaakt door Good wives and warriors. Er staan makkelijke kleurplaten in maar ook voor de gevorderde kleurder uitdagingen genoeg. Een lust om te kleuren. Ik zal eerst eens een paar voorbeelden laten zien.

Het is niet makkelijk om een keuze te maken uit zoveel leuke platen. Maar het is me toch gelukt. De eerste plaat heb ik gekleurd met de potloden van Derwent Coloursoft. Zoals ik al schreef is het stevig papier dat zich heerlijk laat kleuren. Het pigment van de potloden laat zich goed mengen en blenden. Ik heb geen blenderpotlood gebruikt maar met de potloden zelf geblend. Zo creëer je leuke overgangen.

foto-6

Bij de tweede plaat heb ik gebruik gemaakt van de Crayola supertips stiften. Deze stiften zijn op waterbasis en ze kleuren erg fijn. De punt is namelijk op twee manieren te gebruiken. Je kunt fijn gedetailleerd werken maar ook bredere vlakken zijn makkelijk te kleuren met deze stiften. Het papier heeft totaal geen moeite met de natte inkt. Ze drukken ook niet door, dat is in dit boek met dubbele bedrukte pagina’s, natuurlijk extra fijn. De inkt vloeit ook niet door en blijft mooi tussen de lijnen.

foto-7

Kan geen andere conclusie trekken dan dat ik dit een erg mooi boek vind. Het papier is heerlijk om op te kleuren. Het drukt niet snel door, en anders altijd voor de zekerheid even testen op de laatste bladzijde. Leuke platen met af en toe een citaat erbij. Het enige puntje van kritiek vind ik dat je even kracht moet zetten op de middenband van het boek. Daarna kan het goed opengelegd worden om te kleuren. Zeker is dit boek de moeite waard en een mooie aanwinst voor de kleurder. Dat je hier veel kleurplezier aan beleefd is een feit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Escape to Shakespaere’s world
Illustrator: Good wives and Warriors
Uitgever: Penguin books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 11 x 209 x 186 mm
ISBN: 9780141371214
Prijs: € 9,41 (Bol.com)/ € 6,55 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *