Vincent van Gogh

foto-1

We kregen van Pepin press dit mooie boek van Vincent van Gogh om er een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet: Giant Artists ‘Colouring Books bevatten 24 vellen (2 x 12 ontwerpen) van superieure kwaliteit zuurvrij tekenpapier op A3 formaat. De ontwerpen zijn precieze voorstellingen van meesterwerken van  kunstenaar Vincent van Gogh.Zeer ingewikkelde en uitdagende kleurplaten waaronder de beroemde zonnebloemen. Geschikt voor serieuze kleurspecialisten en kunst studenten.

Elk ontwerp wordt tweemaal opgenomen, zodat u variaties kunt maken. Of gebruik dit voor het maken van verschillende materialen.  Test uit om het ultieme kunstwerk te maken.

Dit is weer een mooi groot boek op A3 formaat met kleurplaten van Vincent van Gogh. In het boek staan twee maal twaalf platen afgedrukt. De lijnen zijn mooi grijs van kleur zodat als je inkleurt er geen zwarte harde lijnen te zien zijn. Dit boek heeft prachtig dik papier en is vooral gericht op water gedragen kleurmaterialen. Hiermee heb je, in dit boek, de mooiste resultaten. Er staan beroemde werken van de bekende schilder in. Zal eens een paar voorbeelden laten zien.

Door het boek bladerend heb ik gekozen om het portret van de schilder zelf in te kleuren. dit heb ik gedaan met de Faber Castell albrecht durer. Dit is een aquarel potlood met mooi pigment dat zich erg gemakkelijk met de waterbrush laat uitwrijven. Het papier is hier uitermate geschikt voor en kan het vochtige kleurmateriaal dan ook makkelijk aan. De achtergrond heb ik met draaiende bewegingen ingekleurd met pastelkrijt van Staedtler. Hiervoor heb ik 3 kleuren gebruikt om het typische effect van de schilder na te bootsen. Ook pastel is op dit papier erg fijn te gebruiken. Door het iets grovere papier blijft het pastelkrijt goed hechten en laat zich makkelijk verdelen.

foto-5

Zoals ik al eerder vermelde staan alle kleurplaten er tweemaal in. Erg handig als je een plaat nog een keer wilt kleuren maar dan met andere materialen. Je kunt natuurlijk je eigen fantasie gebruiken. Wil je een kleurplaat kleuren in de originele kleuren? Kijk dan eens op de achterkant van het boek. Daar staan alle twaalf platen in het origineel afgebeeld.

foto-6

Conclusie: Een erg mooi boek voor de kleurders die van schilderkunst houden. Patronen in het boek zijn niet erg makkelijk, maar als het klaar is heb je ook echt eer van je werk. Over het papier niks dan goeds. Het bobbelt niet op en is goed dik. Kortom een boek voor vele uren kleurplezier. Ik ga hier vast nog vaak in kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vincent van Gogh
Illustrator: Pepin van Rooijen
Uitgever: The Pepin Press
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 12 x 421 x 301 mm
ISBN: 9789460098567
Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *