Escape to Christmas Past

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0242

Van Penguin books ontvingen wij het boek Escape to Christmas Past om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Penguin books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

sam_0249

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Een kleurboek gevuld met gedetailleerd tekenwerk wat het kerstverhaal tot leven brengt op een unieke manier. Dit is het verhaal van Ebenezer Scrooge en Marley’s geest, gevoed met verbeelding, aparte patronen, alles perfect uitgewerkt in mooie lijnen van inkt. Dit zijn ideale composities om in te kleuren.  

De zon schijnt momenteel nog volop, maar toch denken we al aan kerstmis, door dit leuke kerstboek. Dit boek bevat platen uit het verhaal van Ebeneze Scrooge en Marley’s geest “A Christmas Carol”. Het papier is gebroken wit en voelt dik aan. Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden uit dit boek laten zien, zodat jullie een idee krijgen wat jullie kunnen verwachten.

Ik heb natuurlijk ook gekleurd in dit boek. Ik ben begonnen met stift. En heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Pitt Artist Pen brush. Deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. De inkt werd mooi opgenomen door het papier en bleef mooi op zijn plek zitten. Door dat het papier van een goede dikkere kwaliteit is, had ik geen last van doordrukken, zelfs niet als ik meerdere keren over een zelfde plek ging.

sam_0244

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met potlood. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell Polychromos. Deze potloden zijn wat zachter en kleurden dus ook fijn op dit papier. Het pigment werd mooi opgenomen door het papier. En ook bij weinig druk kwam er genoeg kleur op het papier. Ik heb deze plaat niet nabewerkt, omdat ik het resultaat zonder nabewerken al erg goed vond.

sam_0243

Conclusie: Zowel stift als potlood kleuren beiden erg fijn op het papier van dit boek. Het papier is van een mooie dikke kwaliteit, waardoor stift niet doordrukte. Als je op zoek bent naar een kerstboek, is dit wellicht een goede keuze.

Gegevens van dit boek:
Titel: Escape to Christmas past
Illustrator: Good Wives and Warriors
Uitgever: Pengiun books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 17 x 186 x 184 mm
ISBN: 9780141366760
Prijs: € 9,48 (Bol.com)/ € 6,55 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *