Het zesde enige echte mandala kleurboek

SAM_0233

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het zesde enige echte mandala kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

SAM_0240

Informatie die te vinden is op internet: Mandala’s zijn het favoriete onderwerp voor volwassenen om in te kleuren. De prachtige beelden hebben een haast meditatief effect en zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en je creativiteit de vrije loop kunt laten.
De vorm en symmetrie van de mandala’s zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. Het zesde enige echte mandalakleurboek bevat 70 nieuwe en unieke mandala’s op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen.

De cover van dit mandala kleurboek is weer erg mooi en nodigt uit om weer aan de slag te gaan.
Het boek bevat weer 70 nieuwe en mooie mandala’s. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien.

Na alle mandala’s bekeken te hebben, kreeg ik het moeilijke euvel om een mandala uit te gaan zoeken om te gaan kleuren. Er staan weer erg veel mooie mandala’s in, dus welke wordt het. Na nogmaals enkele keren doorbladeren toch eindelijke een mandala uitgezocht. Deze wilde ik gaan kleuren met de Kuretake Zig Clean color real brush pennen. De kleuren uitgezocht en begonnen. Maar helaas. Het papier begon te rullen. Nog even verder gekleurd, maar doordat de Zig clean color erg nat zijn, kan het papier dat denk ik niet aan. Dus maar mee gestopt. Helaas. Deze stiften werken niet fijn in dit boek.

SAM_0241

Dus maar weer een nieuwe mandala uitgezocht en nu de Tombow ABT Dual brush pens genomen. Deze stiften zijn iets minder nat dan de Zig Clean color real brush pens. En deze stiften kleurden erg fijn op het papier. De inkt droogt mooi op en vloeit niet uit. De kleuren worden ook mooi helder weergegeven. Wel drukt de inkt licht door naar de achterkant. Maar de plaat aan de achterkant is wel nog te kleuren. Ik ben tevreden.

SAM_0235
Hierna een plaat gekleurd met potlood. Ik heb gekozen voor de Caran D’ache Pablo potloden. Tot mijn verbazing vind ik deze potloden op dit papier niet echt fijn kleuren. Er blijft heel veel wit zichtbaar, ook als ik in meerdere laagjes kleur. Dus de buitenste rand maar even andere potloden erbij genomen. Dit zijn de Tombow Irojiten geworden. En deze kleurden wel al wat fijner. Het pigment werd goed opgenomen en ook het wit van het papier is minder zichtbaar.

SAM_0234
Annemie heeft ook nog een plaat gekleurd. Ze heeft de kleur aangezet met Derwent Inktense potloden en daarna de kleur uitgewreven met de Tombow ABT dual brush blender. Dit kon het papier heel goed aan. Ondanks het vocht had het papier geen last van bobbels. Het pigment werd goed opgenomen en de kleur (inkt) vloeide niet uit en bleef dus mooi op zijn plek. Hier is het boek dus ook erg geschikt voor.

SAM_inktense
Conclusie: Het boek bevat weer mooie originele mandala’s. Het papier is weer van een goede kwaliteit. De Zig clean color real brush pennen werken niet fijn op het papier, echter de Tombow ABT dual brush pens waar ik daarna mee ben gaan kleuren, werken erg fijn op dit papier. Wel drukt het licht door, dus test dit even voor je begint te kleuren en je wilt de achterkant ook perse kleuren. Met potlood had ik ietwat moeite. Ik kreeg het niet geheel dekkend, en het wit van het papier bleef je er soms doorheen zien, toen ik met de Caran D’ache potloden kleurde. Toen ik echter met de Tombow Irojiten kleurde ging dit al een stuk beter. Ook Derwent Inktense potloden nabewerkt met een Tombow blender werkt erg goed. Dus je kunt weer met verschillende materialen erg goed kleuren in dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het zesde enige echte mandalakleurboek
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen:12 x 301 x 301 mm
ISBN:9789045319919
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *