Floral still life

foto 1

We kregen van Pepin press dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie over dit boek te vinden op het internet ( vrij vertaald ):
Giant Artists ‘Colouring Books bevatten 24 vellen (2 x 12 ontwerpen) van superieure kwaliteit zuurvrij tekenpapier op A3 formaat. De ontwerpen zijn precieze voorstellingen van meesterwerken van kunst en design. Zeer ingewikkelde en uitdagende kleurplaten en geschikt voor serieuze kleurspecialisten en kunst studenten.
Elk ontwerp wordt tweemaal opgenomen, zodat u variaties kunt maken. Of gebruik dit voor het maken van verschillende materialen. Test uit om het ultieme kunstwerk te maken.

Weer een prachtig boek van groot formaat. Dit boek is speciaal gericht op het kleuren met bijvoorbeeld aquarel potloden of aquarel verf. Het papier is hier uitermate geschikt voor. Het is dik papier ( 180 gr. ) en is iets gelig van kleur. De structuur van het papier is iets ruwig waardoor het pigment, van de materialen die je gebruikt, goed blijft zitten. De lijnen van de te kleuren plaat zijn vrij licht gedrukt.
Hieronder een paar voorbeelden uit dit boek.

Bij de onderstaande plaat heb ik als eerste gebruik gemaakt van de Derwent inktense kleurpotloden. Met deze potloden zet je licht aan en wrijf je het pigment uit met onder andere een waterbrush of penseel. Ik heb dit keer gekozen om dat te doen met de Tombow ABT brush blender. Deze is op waterbasis. De intense kleuren uit het potlood mengen zich zo fijn uit over het papier. Doordat dit potlood opdroogt als inkt blijven de kleuren mooi fel. Het papier is van zulke mooie kwaliteit dat het geen enkel probleem heeft met natte vloeistoffen uit de blender. Het resultaat vind ikzelf dan ook erg mooi geworden.

foto 5

Alle 12 platen zitten dubbel in dit boek. Je kunt dus volop testen. Erg leuk om twee dezelfde platen in te kleuren met bijvoorbeeld twee totaal andere kleurmaterialen. Voorbeelden staan, als je dat leuk vind, ook achterop de kaft afgebeeld.

foto 6

Voor de enkele bloem uit dit boek heb ik de aquarelpotloden van Faber Castell gebruikt. Deze Albrecht durer potloden zijn dit keer bewerkt met de Derwent waterbrush. Ook dit is voor het papier geen enkel probleem. Doordat de aangebrachte lijnen licht grijs zijn zie je geen storende zwarte lijnen door het gekleurde. Persoonlijk vind ik dat altijd fijner.

foto 7

Conclusie:
De platen zijn allemaal vrij gedetailleerd. Maar het kleuren ervan gaat toch prima omdat het A3 formaat behoorlijk groot is. Voor iedere kleurder die van een uitdaging houdt, is dit echt een aanrader. Je kunt in dit boek ook gewoon kleuren met potlood of stift. Maar het mooiste resultaat op dit papier vind ik zelf het gebruik van waterdragend kleurmateriaal. Ik zou zeggen test het zelf eens uit en laat je verrassen door dit prachtige boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Floral still life
Illustrator: Pepin van Rooijen
Uitgever: The Pepin  Press
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 14 x 424 x 305 mm
ISBN: 9789460098550Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *