Escape to wonderland

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0210

Van Penguin books ontvingen wij het boek “Escape to wonderland” om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Pengiun books voor bedanken.

SAM_0217

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Een buitengewoon mooi kleurboek gevuld met gedetailleerde tekeningen van Alice avonturen in Wonderland, die op deze manier tot leven gebracht kunnen worden. Tekeningen bevatten bijzondere scenes uit Wonderland en zijn excentrieke karakters, zoals Hartendame, Cheshire Cat en Mad Hatter om een paar te noemen, duidelijk uitgetekend, dus ideaal om in te kleuren. Cruciale momenten uit het verhaal van Alice zijn verspreid ter inspiratie, en er is ruimte gelaten in sommige tekeningen voor eigen ontwerpen of versieringen. Dit uiterst origineel kleurboek voor oudere kinderen en volwassenen is een handig vierkant formaat, een perfecte afmeting om mee te nemen in je handtas of schooltas met enkele potloden. Zo kun je altijd kleuren en ontspannen waar en wanneer je maar wilt.

De kaft geeft al een leuke indruk van het boek. De tekst staat in het schoppen teken. Er om heen staan tekeningen die je ook terug vindt in het boek. Het papier is van een dikke kwaliteit, niet geheel wit. Het heeft een fijne structuur.

Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden van het boek laten zien, zodat jullie weten wat voor soort platen je kunt verwachten in dit boek.

Ik ben ook gaan kleuren in dit boek. Ik heb gekozen voor hartendame. Deze heb ik gekleurd met de Zig Clean color real brush pens. Deze stiften kleurden op zich fijn op het papier, echter sommige kleuren had ik bij het opdrogen het idee alsof de inkt niet overal hetzelfde opdroogde, waardoor de kleur niet egaal uitziet. Dit vind ik zelf wel jammer. Ondanks dit gevoel drukt de inkt niet door op de achterkant van het papier. Waar ik dus wel blij mee ben.

SAM_0212
Hierna heb ik een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hiervoor gekozen voor Caran d’ache Pablo kleurpotloden en de Tombow Irojiten kleurpotloden. Beiden soorten kleurden erg fijn op het papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven en goed opgenomen door het papier. Om het geheel egaler te krijgen heb ik sommige stukjes nabewerkt met een blenderpotlood. Ook dit ging zonder problemen.

SAM_0211

Conclusie: Het papier van dit boek is van een goede kwaliteit. Stift kleurde erg fijn, echter droogde de inkt niet mooi egaal op. Potloden kleurden ook erg fijn. Ook nabewerken met een blenderpotlood ging goed.

Gegevens van dit boek:
Titel: Escape to Wonderland
Illustrator: Good Wives and Warriors
Uitgever: Penguin books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:14 x 205 x 188 mm
ISBN: 9780141366159
Prijs:€ 9,73 (Bol.com)/ € 6,42 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *