Harry Potter: Magische Plekken & Personages

foto 1

Van BBNC Uitgevers hebben we dit derde deel van Harry Potter ontvangen om er een recensie over te schrijven. We willen BBNC Uitgevers daar natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie te vinden op het internet: Ontdek de vele plekken en personages in de Harry Potter films door de magie van kleur. Van het betoverde plafond van de Grote Zaal in Zweinstein, tot de opzichtige tonen in de woonkamer van de Duffelingen. Dit luxe kleurboek heeft iets voor elke Potter-fan want het is gevuld met de mooiste en gedetailleerdste tekeningen die de favoriete plekken in de tovenaarswereld op papier tot leven brengen en de illustraties zijn geïnspireerd op de personages zelf. Achterin het kleurboek vind je fullcolour foto’s van de rekwisieten en stills uit de films om je te inspireren bij het kleuren.

Alweer een prachtig Harry Potter kleurboek. Ook dit deel heeft weer een mooie kaft en er staat een grote diversiteit aan kleurplaten in. De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt. Het witte papier voelt stevig aan en het is mooi glad van structuur. Hoe de kleurmaterialen er op zijn gaan we zo eens testen. Eerst even een kijkje in het boek.

Bij de eerste kleurplaat heb ik gekozen voor de Tombow ABT brush pens en voor de kleine details heb ik de Staedtler triplus fineliners gebruikt. Deze beide stiften drukken niet door naar de achterpagina. Dat is in ieder geval een voordeel. Bij dubbel bedrukte pagina’s altijd eerst even testen op een onopvallend plekje. Alcohol markers zijn in dit boek niet handig om te gebruiken. De inkt van de geteste stiften droogt op dit papier mooi op. Het rult niet op ondanks dat ik op sommige plekken meerdere laagjes heb gebruikt. Het is mooi glad papier waardoor kleuren met deze stiften echt een plezier is.

foto 6

Ik heb op deze plaat kleuren gekozen naar mijn eigen inzicht. Vind je het leuk om de platen realistisch te kleuren dan zitten er achter in het boek mooie gekleurde voorbeelden uit de films. Anders zijn er ook veel plekken op te zoeken via het internet.

De volgende kleurplaat, met Harry zelf, leek me leuk om met potlood te testen. Hiervoor heb ik dit keer de Staedtler ergosoft gebruikt en 1 Prismacolor premier. Het kleurt ook met deze potloden op het papier erg goed. Het pigment hecht prima en bij het blenden van de kleuren blijft het papier ook goed.
Door met het potlood zacht of harde druk te zetten krijg je leuke kleurvariaties. Vind deze plaat dan ook goed gelukt.
foto 9

Conclusie over dit boek is dan ook erg goed. Net zoals de voorgaande boeken is ook deze weer een aanwinst. Leuke diversiteit aan platen. Stevig mooi wit papier. Enige wat ik jammer vind is de dubbelzijdige bedrukte pagina’s. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. Voor elke kleurder een erg leuk boek. Makkelijk te kleuren met potlood en stiften. Ik ben in ieder geval blij met dit derde deel.

Gegevens van dit boek:
Titel: Harry Potter: Magische Plekken & Personages
Illustrator: Warner Bros.
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 10x276x217 mm
ISBN: 9789045319896
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Alles voor kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *