Jasmine Becket-Griffith Coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Cover

Van Blue Angel publishing ontvingen wij het boek Jasmine Becket-Griffith coloring book om uit te testen en een review van te maken. Hier willen we Blue Angel hartelijk voor bedanken.

SAM_0195

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Eindelijk, de meest geliefde schilderijen van Jasmine Becket-Griffith zijn nu beschikbaar om in te kleuren, in een kleurboek.
Jasmine heeft 55 van haar favoriete figuren uitgekozen voor jou om van te genieten. Ontworpen voor kleurboeken fans van jong tot oud. Er zijn gedetailleerde platen voor diegene die zich in de details willen verliezen, en leuke karakters voor diegene die een iets eenvoudigere aanpak willen.
Elke plaat heeft een korte beschrijving van het originele schilderij waar de kleurplaat op gebaseerd is. Zo wordt de nieuwsgierigheid van de fans ook gevoed. Het boek bevat 96 pagina’s premium kwaliteit papier van 150 gram.

Toen we dit boek binnen kregen, ben ik meteen in het boek gaan bladeren, wat een leuke platen staan hier in. Ik vond het erg moeilijk welke plaat ik nu moest kiezen. Ze zijn allemaal leuk. Op internet kun je ook nog mooi de naam van het schilderij opzoeken en dan zie je het voorbeeld van Jasmine Becket-Griffith zelf. Zo wordt de lat meteen een stuk hoger gelegd. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien.

Naast de gewone kleurplaten zitten er ook enkele kleinere platen in. Dan heb je 4 kleine platen op een pagina. Heb je wat minder tijd is dat natuurlijk ook heel erg leuk om een iets kleinere plaat te kleuren. Je kleurt toch een mooie plaat alleen iets kleiner.

SAM_0201

Na heel wat tijd bladeren welke ik nu moest kiezen, heb ik gekozen voor de plaat “Skeleton Magic”. Deze plaat heb ik met potlood gekleurd. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de Faber Castell Polychromos en de Caran d’ache pablo potloden. Beiden soorten potloden kleurden erg fijn over het papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven en hechtte goed aan het papier. Ik heb wel voor een mooier geheel nabewerkt met een Koh i Noor polycolor blender potlood.

SAM_0197
Hierna heb ik een plaat gekozen om met stift te kleuren. Ik heb gekozen voor de plaat “Quoth the raven, nevermore”. Deze heb ik gekleurd met de Zig Clean Color Real brush stiften. Deze stiften kleurden ook erg fijn op dit papier. De inkt droogde mooi op en door de goede kwaliteit van het papier drukten de stiften niet door. Al zou dat zelfs geen groot probleem geweest zijn, omdat op de achterkant van de kleurplaat altijd alleen de informatie over de volgende kleurplaat staat.  Ik ben ook erg tevreden met het resultaat.

SAM_0196
Conclusie: Dit is een boek waar ik alleen maar positief over kan zijn. Zowel stift als potlood kleurden erg goed op dit papier. Stift drukte ook niet door, door de dikke papierkwaliteit. Doordat er een kader om de plaat zit heb je geen probleem om in de rand te kleuren, waar je bij veel boeken vaak problemen mee hebt. De extra informatie over de originele schilderijen die naast de kleurplaat staan vind ik een leuk extra, wat dit boek net wat specialer maakt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Jasmine Becket-Griffith coloring book
Illustrator: Jasmine Becket-Griffith
Uitgever: Blue Angel publishing
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 216 x 274 x 15mm
ISBN: 9780738750019
Prijs: € 16,97 (Bol.com)/ € 15,91 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *