Doctor Who coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Penguin books ontvingen we dit kleurboek om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie te vinden op het internet ( vrij vertaald ):

Vergeet alle tijd en ruimte.

Planeten, sterrenstelsels, schurken, helden, de dokter, de TARDIS en de tijd vortex – allemaal verzameld in dit geïllustreerde kleurboek vol met originele Doctor Who kunst.

Met 45 prachtige beelden om te kleuren plus klassieke en tijdloze citaten uit de geliefde tv-show, dit ,buiten de normale wereld, kleurboek is perfect voor elke creatieve kleurder maar vooral voor de Doctor Who fan.

 
Doctor Who was een Britse sciencefictionserie over een tijdreiziger. Deze serie was erg populair en ze hebben er nu een kleurboek over gemaakt. Een mooi stevig boek met enkelzijdig bedrukte pagina’s. Stevig wit papier dat goed aanvoelt. Er staan verschillende soorten kleurplaten in van gedetailleerde platen tot makkelijke platen. Eerst zal ik een indruk geven met voorbeelden uit dit boek.

Op mijn eerste plaat heb ik de KOI brush pennen uitgeprobeerd. Dit zijn stiften met penseel op waterbasis. De inkt van deze brush pennen is vrij vochtig maar het papier pakt dit goed op. Het droogt mooi in en vloeit niet over de lijnen. Het bobbelt iets op maar als het droog is trekt dit helemaal weg. Ook bij meerdere lagen ,om kleurnuances, te krijgen blijft het papier goed en rult niet op. De inkt drukt niet door. Al was dat hier ook geen probleem geweest als dit wel zo was, aangezien de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. De achtergrond heb ik ingekleurd met een Derwent pastel potlood.

Ik vond deze plaat erg leuk om te kleuren.

foto 6

De volgende plaat uit dit boek heb ik ingekleurd met de Prismacolor premier. Deze wasachtige potloden hechten goed op dit papier. Het pigment van dit potlood laat zich makkelijk aanbrengen.

Het is dan ook een plezier om hier mee te kleuren. De grotere oppervlaktes heb ik ingekleurd met een Bruynzeel pastelpotlood. Dit is op dit papier ook erg fijn om te doen. Het hecht prima en is goed uit te wrijven. Je kunt op dit papier met veel materialen werken.

foto 7

Ik vind het een erg leuk boek met veel mogelijkheden. Extra mooi vind ik dat het enkelzijdig bedrukte pagina’s zijn. Hierdoor wordt de mogelijkheid aan kleurmaterialen toch aanzienlijk vergroot. Wel aan te raden is om met gebruik van markers er een karton of papier tussen te leggen. De platen in dit boek zijn afwisselend. Er staat voor elke kleurder wel iets leuks in. Denkend aan de serie van vroeger kun je hier uren met plezier in kleuren. Ik zeg een mooie aanvulling op je kleurboeken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Doctor Who colouring book
Illustrator: James Newman Gray ,  Lee Teng Chew , Jan Smith
Uitgever: Penguin Random House
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:12x254x250 mm
ISBN: 9780141367385
Prijs: € 11,80 (Bol.com)/ € 11,27 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *