Denksport Mandala de collectie

foto 1

Dit leuke mandala boek kwam ik tegen en het leek me erg leuk om hier een recensie over te schrijven.

Informatie te vinden hierover op het internet:
Met zorg voor u geselecteerd de 40 mooiste Mandala’s uit de kleurboeken van denksport.
Onthaast en neem de tijd voor jezelf met deze inspirerende collectie.

Een heel mooi mandalaboek met 40 platen die gedrukt zijn op enkelzijdig papier. Dit vind ik altijd een pluspunt. Nu kun je met erg veel materialen kleuren in dit boek. Tegenwoordig worden er veel alcoholmarkers gebruikt tijdens kleuren en dan zijn de enkelzijdig bedrukte boeken een echte aanwinst.
Kijk maar eens mee naar een greep uit dit boek.

Mijn eerste mandala plaat heb ik gekleurd met de Derwent inktense. Dit potlood breng je aan op het papier en veeg je uit met een vochtig kwastje of een waterbrush. Je kunt zo een mooi kleurverloop maken. Het pigment droogt op als inkt. De kleur is mooi in(k)tens. Het papier van dit boek eigent zich hier prima voor. Het bobbelt niet en de kleur blijft mooi tussen de lijnen.

foto 6

Veel kleurders maken gebruik van stift of brushpennen. Ik heb daarom de volgende plaat gekleurd met de Tombow ABT brush pennen. De inkt op waterbasis hecht goed in dit boek. De kleuren blijven mooi fel en de inkt vloeit mooi uit. Omdat het papier best stevig is heb je hier ook geen last van doordrukken.
Al zou dat geen probleem zijn in dit boek. Mengen met deze brush pennen gaat ook goed.

foto 7

Er staan zoveel leuke in dat ik er ook nog een gekleurd heb met bright ideas potloden. Potloden blijven toch mijn favorieten. je kunt mooie kleur verlopen maken. Door druk te veranderen op het potlood krijg je meerdere kleuren. Ook voor potloden is dit fijn papier. Het pigment hecht prima en de potloden gaan soepel over het papier.

foto 8

Concluderend kan ik niks anders zeggen dan dat dit boek een erg fijne aanvulling is op je mandala collectie. Fijn papier. Makkelijk te kleuren met diversen materialen. Enkelzijdig bedrukt. En grote diversiteit aan mandala’s. Mooi formaat om mee te nemen. Ik ben er althans erg tevreden over. Ik kleur in ieder geval nog even verder.

Gegevens van dit boek:
Titel: Denksport Mandala De Collectie
Uitgever: Denksport
Editie: 1
Frequentie: Kwartaalblad(4 x per jaar)
Prijs: € 6,95

Dit tijdschrift is bij de bekende verkooppunten van denksport boeken en bij Denksport verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *