Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 4

KG4 2016 OS.indd

Van uitgeverij Personalia ontvingen wij de Kleurglossy om een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: De nieuwe KleurGlossy nr. 4 ligt nu in de winkels – 84 pagina’s inclusief vele kleurplaten!

Voor me ligt alweer nummer 4 van de Kleurglossy. Ik ben benieuwd wat er deze keer voor interessante artikelen in staan.

Er staan weer verschillende kleurplaten in, dit zijn veelal kleurplaten uit verschillende boeken, dit is op zich handig als je nog niet goed weet wat voor soort platen je aanspreekt, je hebt hier altijd een heel aantal verschillende soorten bij de hand. Ik zal je enkele voorbeelden laten zien.

In deze 4e kleurglossy merk je dat er verschillende rubrieken terug komen, dat vind ik persoonlijk erg leuk. Zo vind je er reviews van verschillende boeken.

SAM_0186
Er is weer een topic over kleur. Deze keer over de kleur Paars. Wat is de kleur paars en wat heeft het voor betekenis. Ik vind dit best interessant om iedere keer weer een andere kleur behandeld te zien worden. Er wordt hier in ook een stuk ingegaan wat de kleur voor plek in neemt in de geschiedenis.

SAM_0194
De rubriek kleurtechnieken van Julia Woning gaat deze keer over in kleuren met Pastelkrijt en/of potloden. Hier hebben velen toch nog moeite mee. Julia Woning legt op een duidelijke manier uit hoe je het best te werk kunt gaan en gebruikt hier vooral veel foto’s bij, wat het geheel extra duidelijk maakt naar mijn idee.

SAM_0190

Er staat deze keer ook een groot interview in met Thé Tjong Khing. Hij is onder andere kinderboekenillustrator en ooit begonnen als striptekenaar. Ik vond dit een leuk artikel om te lezen. Er staat alleen een klein foutje in. Er wordt verwezen naar de koningin op de kleurplaat, hier wordt verwezen naar pagina 35, dit moet natuurlijk pagina 31 zijn.

SAM_0188

Een nieuwe rubriek in het boek is, Ontwerp je eigen kleurplaat. Hier hebben lezers hun eigen gemaakte kleurplaat kunnen inzenden. Er staan 4 kleurplaten in van 4 verschillende personen. Op deze manier heb je altijd de mogelijkheid om iets bekender of minder bekend talent te leren kennen. Ik denk dat dit wel een leuke rubriek kan worden, waarin je wellicht nog mooie creaties kunt tegen komen.

SAM_0189
Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in de kleurglossy. Ik ben begonnen met potlood. En heb een plaat gekozen van Johanna Basford. Deze plaat heb ik gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow Irojiten. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment hechtte goed op het papier en ook in laagjes werken ging zonder problemen.
SAM_0184
Hierna een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig Clean Color real brush en de Faber Castell Pitt Artist brush pens. Ik merkte dat de Pitt stiften zonder problemen werkten op het papier. De inkt droogde mooi op en de kleur werd goed weergegeven. Echter het kleuren met de Zig Clean Color real brush was niet echt fijn. Het papier zoog de inkt van deze stiften  heel erg op, wat dus ook resulteerde dat deze stiften doordrukten naar de achterkant van het papier, en je echt een aantal keer over hetzelfde stuk moest gaan om het mooi dekkend te krijgen. De Zig Clean Color real brush stiften zijn niet echt geschikt om op dit papier te gebruiken. De kleur werd uiteindelijk wel goed weergegeven, echter was het wel wat lastiger om de kleur mooi te krijgen.

SAM_0192

Conclusie: Het tijdschrift biedt enkele uurtjes plezier door middel van artikelen die je kunt lezen en/of door de platen die je kunt inkleuren. Het voordeel van de kleurplaten is dat ze veelal uit verschillende kleurboeken komen en je zo dus altijd kunt kijken of de platen je bevallen. Het papier is minder geschikt voor een bepaald soort stift, namelijk de Zig Clean color real brush. De inkt van deze stiften werd erg in het papier gezogen. Dit is jammer, verder kleurden de Pitt stiften en de potloden wel fijn op dit papier.

Gegevens van dit tijdschrift:
Titel: Kleurglossy
Uitgever: Uitgeverij Personalia en BBNC uitgevers
Verschijningsfrequentie: 4 x per jaar
Losse prijs: € 8,95
Abbonementsprijs: € 49,50 per jaar

De kleurglossy is verkrijgbaar, daar waar ze tijdschriften verkopen, bij Kleurglossy of bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *