Vive le color Meditation Coloring book & pencils

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Cover

Van Abrams and Chronicle ontvingen wij de set Vive le color meditation om een recensie over te schrijven. Hier willen we Abrams & Chronicle hartelijk voor bedanken.

SAM_0180

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Kleuren is rustgevend, vooral als je alles bij de hand hebt. Deze mooie cadeaubox bevat een boek met 96 pagina’s om te kleuren, 8 kleurpotloden en een puntenslijper.Kleur de mediatieve designs in met koele of warme kleuren en laat de stress van alle dag verdwijnen.

  • Deze box bevat 8 potloden( 12 kleuren, inclusief metallic en neon) en een puntenslijper.
  • Aan de bovenkant gebonden. Dus geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.
  • Uitneembare pagina’s die het tonen van je werk eenvoudig maken.
  • 94 afbeeldingen worden dubbelzijdig gedrukt op goede kwaliteit papier.
  • Het compacte formaat is ideaal om mee te nemen op reis. En een kleiner formaat neemt minder tijd in beslag om de plaat af te maken.
  • De blok heeft een dikkere achterkant, zodat je er ook makkelijk mee op schoot kunt kleuren.

We hebben al verschillende Vive le Color setjes gerecenseerd dus ik was ook wel benieuwd naar deze box waar je naast het boek ook nog verschillende potloden en een puntenslijper krijgt.  Wat meteen opvalt als je door het boek bladert is dat de plaat op de voor en achterkant van een pagina precies hetzelfde is, deze logica snap ik niet helemaal.

Ik zal je eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben eerst begonnen met de potloden die in deze set zaten. Er zitten 4 potloden in met aan iedere kant een andere kleur en 4 gewone kleurpotloden. De potloden vond ik persoonlijk niet zo fijn kleuren op dit papier. De kleurafgifte was minimaal, zelfs bij veel druk, kwam er maar heel weinig pigment op het papier. Ik heb daarom geprobeerd om in meerdere laagjes te werken, maar doordat het papier een wat gladdere structuur heeft, is het papier al snel verzadigd.Ik ben dan ook niet tevreden met het resultaat.

SAM_0174

Hierna een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus color. Deze stiften kleurden fijn op dit papier. De kleur droogde snel op en bleef mooi op de plaats. De kleuren worden mooi weergegeven en de inkt drukte niet door. Doordat de tekeningen hele dunne lijntjes hebben, moet  je wel een hele vaste hand hebben wil je niet over het lijntje gaan of toch iets wit laten in het vakje. Dit was nog een hele kunst om dit enigszins goed te krijgen.

SAM_0175

Conclusie: Het is een erg leuke cadeaudoos om weg te geven. De platen op de voor en achterkant zijn hetzelfde, dat snap ik niet zo helemaal. De kleurpotloden kleurden helaas niet zo heel fijn op dit papier. Stiften kleurden wel fijn op het papier, echter was het wel wat lastiger om goed binnen de lijntjes te blijven doordat de plaat hele fijne lijntjes heeft. Dit is wel een geduld werkje.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vive le color meditation Coloring book & pencils
Uitgever: Abrams & Chronicle books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 36x193x264 mm
ISBN:9781419722868
Prijs: € 18,99 (Bol.com) / € 14,00 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *