Calming Colouring Flower Patterns

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0164

Van Pavilion books ontvingen wij het boek Calming Colouring Flower Patterns om een recensie over te schrijven. Hier willen we Pavilion books hartelijk voor bedanken.

SAM_0165

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Kleuren is een geweldig hulpmiddel om ontspannen en relaxt te blijven in deze hectische en veeleisende wereld. U focust op een kleine bezigheid, kleuren is een nieuwe manier om mindfull toe te passen terwijl u uw creatieve kant ontdekt. Door langzaam en nauwkeurig te kleuren heeft u de volledige aandacht bij het kleuren met stift of potlood en verdwijnen de zorgen naar de achtergrond. In dit boek staan meer dan 80 getekende illustraties van bloemen en planten die wachten op een vleugje kleur van pen, potlood of stift, om zo de plaat tot leven te brengen. Of u nu 10 minuten tijdens de lunch of een paar uur op zondag de tijd heeft, het boek zorgt er voor dat u op een plezierige manier ontspannen bezig bent.

In de serie Calming Colouring zijn al eerder verschillende boeken uitgebracht. Eerder verschenen in deze serie Animal patterns, Nature patterns en pattern. Dit is dus het vierde boek uit deze serie. De kaft laat al duidelijk zien dat je bloemen patronen kunt verwachten. De kaft voelt redelijk stevig aan. Het papier voelt redelijk dik aan, en heeft een ietwat grovere structuur. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien.

Wat me tijdens het doorbladeren van het boek wel opviel is dat sommige patronen er in verschillende groottes in staan en dat andere patronen los staan op de linker pagina en dan op de rechter pagina precies hetzelfde patroon staat. Zoals onderstaande kleurplaat. Dit patroon heb ik ook in een iets groter formaat gekleurd.

SAM_0172

Ik ben begonnen te kleuren met potloden en heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Caran d’ache Pablo kleurpotloden. Beide soorten kleurden fijn op dit papier. Het pigment hecht goed op het papier.  Wel heb ik ze nabewerkt met geurloze terpentine en een doezelaar, door het grovere papier bleef je de witte puntjes van het papier door het gekleurde heen zien, ook als je meerdere lagen over elkaar heen kleurde. Aangezien ik dit bij deze plaat niet mooi vond, heb ik dit nabewerkt. Na het nabewerken ben ik wel tevreden met het resultaat.

 

SAM_0167

Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Zig clean color real brush. Deze stiften zijn wat natter, maar ik had het gevoel alsof de inkt heel snel opgezogen werd door het papier. Ondanks dat het zo snel opgezogen werd, zijn de kleuren op het papier mooi gebleven en heeft de inkt niet doorgedrukt naar de achterkant.

SAM_0166

Conclusie: Het boek bevat allerlei bloemen patronen en sommige patronen vind je in verschillende formaten terug. Dat vind ik op zich jammer, echter het boek is zowel geschikt voor potloden als stift. Ondanks dat de inkt snel opgezogen werd door het papier, drukte dit niet door naar de achterkant, door de dikke kwaliteit van het papier. Potlood nabewerken met geurloze terpentine ging ook heel goed en het papier bleef in een uitstekende staat.

Gegevens van dit boek:
Titel: Calming colouring Flower patterns
Illustrator: Graham Leslie McCallum
Uitgever: Pavilion books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 220 x 220 x 11 mm
ISBN: 9781849943833
Prijs: € 9,99 ( bol.com)/ € 8,16 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *