Letters kleuren

SAM_0154

Van Unieboek Spectrum ontvingen wij het boek “Letters kleuren” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Unieboek Spectrum hartelijk voor bedanken.

SAM_0155

Informatie die te vinden is op internet: Maak je eigen woordenslingers! Pak je potlood, stift of kwast en kleur de letters in. Verras je lief, vrienden of familie met een lief cadeau, een origineel welkom of vrolijke post. De letters in Letters kleuren, Lief vormen specifieke woorden binnen het thema “lief”. Maar je kunt natuurlijk ook de letters door elkaar husselen en zelf woorden vormen.
Met de letters in boek kun je bijvoorbeeld deze woorden en zinnen maken:
Ik ♥ jou
Knuffel
Love
Dikke kus
Zoen
Lief!
Mooi
Of bedenk zelf een tekst met onderstaande letters!
Ax2 Bx1 Cx1 Dx2 Ex8 Fx4 Gx2 Hx1 Ix5 Jx2 Kx5 Lx4 Mx2 Nx5 Ox6 Px1 Qx1 Rx2 Sx3 Tx2 Ux3 Vx2 Wx1 Xx1 Zx1 ♥x1 &x1 !x1

Het boek ziet er al heel leuk uit aan de buitenkant. Als je de voor en achterkant bekijkt heb je meteen een vrolijk gevoel. Het boek geeft me een gevoel van een feestje wat op komst is. Door de slingers die je er mee kunt maken. Ik ben daarna het  boek gaan doorbladeren en het ziet er ook van binnen mooi uit. Vrolijke bloemenpatronen in letterfiguren. Het papier voelt dik aan, maar dat testen we dadelijk of dat ook zo is natuurlijk. Ik ga je eerst wat voorbeelden laten zien, zodat je ook een idee krijgt van de kleurplaten.

Zoals je ziet, zijn het leuke duidelijke platen om te kleuren. Hier kun je voor iedere gelegenheid wel een leuke tekst maken, maar ook gewoon een individuele letter voor bijvoorbeeld aan een cadeau of iets dergelijk is erg leuk, vind ik.

Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen om de letters van Volwassenen Kleuren Ook te kleuren, dus VKO. Ik vond dit een erg leuke combinatie om te maken. Zoals je ziet heb ik de pagina’s uit het boek gehaald, dit vind ik om te kleuren makkelijker en natuurlijk om op te hangen ook noodzakelijk. Uitscheuren ging heel eenvoudig. Kleuren in de blok ging lastiger omdat je dan altijd met de voorgaande pagina zit, omdat je die niet achter het boek kunt klappen. Dus ik heb ze meteen voor het kleuren uit het boek/blok gehaald.

SAM_0156

Ik ben begonnen met de letter V te kleuren. Ik heb deze gekleurd met stift. En heb gekozen voor de Kuretake Zig Clean Color Real Brushes. Deze stiften hebben een penseelpunt en dit vind ik persoonlijk erg fijn om ook de kleinere vakjes te kleuren. De kleuren worden mooi weergegeven op het papier en ondanks dat het een wat nattere inkt is, blijft de inkt mooi op zijn plek en loopt niet uit. Doordat de letters op dik papier gedrukt zijn, drukken deze stiften niet door, zelfs niet als ik meerdere laagjes over elkaar gekleurd heb. Ik ben dan ook tevreden met dit resultaat.

SAM_0157

Hierna heb ik natuurlijk de letter K gekleurd. Deze heb ik met potlood gekleurd. Ik heb hiervoor gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Caran d’ache pablo kleurpotloden. Beide soorten kleurden fijn en het pigment hechtte goed aan het papier. Ook bij minder druk op de potlood hechtte er nog genoeg pigment aan het papier, waardoor de kleur mooi weergegeven wordt op het papier. Ook nabewerken met een blenderpotlood ging zonder problemen.

SAM_0158

Aangezien het papier zo dik was, wilde ik ook nog graag alcohol markers uittesten. Dus heb ik hier de O voor gebruikt. Ik heb gekleurd met de Winsor & Newton Brushmarkers. Deze markers drukten natuurlijk wel door, maar omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, maakt dat niet zo heel veel uit. De kleuren van de markers zijn wel heel mooi van kleur op dit papier, en je hebt absoluut geen last van bloeden. De alcohol inkt blijft mooi op zijn plek zitten, wat ik wel een groot pluspunt vind. Door de brushpunt van deze markers kun je ook de kleinere vakjes heel goed kleuren door de marker wat rechter te houden. Ik ben wel blij met dit resultaat.

SAM_0159

Conclusie: Wat een leuk en origineel boek! De papierkwaliteit is zorgvuldig gekozen en geschikt voor allerlei kleurmaterialen. Ik heb potloden, stift en alcoholmarkers erop getest en alledrie de soorten kleurden erg fijn op het papier. De Alcoholmarkers drukten natuurlijk wel door, maar bloedden niet. De platen zijn makkelijk uitscheurbaar. Wellicht had er wel nog iets moeten zijn, zodat ze makkelijk aan een lint bevestigd kunnen worden, maar nu kan dit wellicht door een paperclip aan de pagina te maken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Letters Kleuren
Illustraor: Suzy TalorUitgever: Unieboek Spectrum
Aantal pagina’s: 140
Afmetingen: 18x221x202 mm
ISBN: 9789000351084
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *