Tropical wonderland deluxe edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

We kregen van Pavilion books dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Pavilion natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek (vrij vertaald):
Mooi linnen gebonden boek met harde kaft, met zijden lint banden, gouden opdruk en gezeefdrukte platen. Een kleurboek om te bewaren en een ware schat voor altijd. De prachtige illustraties uit Tropical Wonderland van Millie Marotta worden hier gereproduceerd op het dikste papier van (180 grams) slechts aan één zijde bedrukt. Met inbegrip van 13 uitvouwbare platen en met vijf extra prints die uit een envelop kan worden getrokken aan de achterkant van het boek. Deze afdrukken zijn ideaal om in te lijsten. Dit is een uitgave voor alle Millie fans en zelfs voor de nieuwe kleurders, die iets speciaals willen om hun creatieve kleurplaten en tekeningen in te verzamelen. Alleen al het mooie boek is een aanwinst op zich.

Ik heb al veel kleurboeken gezien, maar deze is toch echt een prachtige luxe uitvoering.
Overal is de uiterste zorg aan besteed en dat valt te zien. Mooie stevige kaft maar toch zo gebonden dat de pagina’s prima open te vouwen zijn. De meeste kleurders kennen de kleurboeken van Millie Marotta wel maar dit luxe exemplaar is toch echt een aanrader. De eerste indruk zal ik met jullie delen door een paar voorbeelden te laten zien.

Zoals op bovenstaande voorbeelden te zien is zitten er ook uitvouwbare kleurplaten in. Ook deze zijn enkelzijdig bedrukt. Echt een mooie bijkomstigheid. Hierdoor kun je er met veel materialen in kleuren en hoef je niet bang te zijn dat de achterkant doordrukt. De platen zijn bedrukt met verschillende tropische planten en dieren van over de hele wereld zoals we van haar boeken gewend zijn. Bovendien zitten er achter in het boek 5 losse platen. Deze zitten in een aparte envelop die aan het boek vastzit.

foto 6

Na gebladerd te hebben door het boek viel mijn oog op mijn eerste kleurplaat. Deze heb ik ingekleurd met de Derwent colorsoft potloden. Ondanks dat het boek vrij dik is kun je hem prima kleuren tot in de binnennaad. Over het papier is werkelijk niks verkeerds te zeggen. Het kleurt super. De potloden glijden over het papier en het pigment hecht goed. Ook met meerdere laagjes over elkaar gebeurd er totaal niks met het papier. Het is echt een plezier om hier in te kleuren. Dan merk je toch snel dat kwaliteit heel wat doet.

foto 7

Voor mijn volgende testplaat heb ik niet gekozen uit het boek maar heb ik een losse plaat gepakt. Deze plaat was een van de vijf die los achterin de toegevoegde envelop zit. Deze kan ik nu na het inkleuren cadeau geven of mooi inlijsten. Ik heb deze vlinder ingekleurd met de Kuretake brush pennen en een paar Tombow Abt brushes. Hier voel je dus ook de kwaliteit van het papier erg goed. Er rult niks op, bobbelt niks en de inkt vloeit prachtig uit. Doordrukken is hier geen sprake van met deze brushpennen. Mocht je echter willen werken met alcoholmarkers dan wel even een kartonnetje ertussen leggen voor de zekerheid.

foto 8

Mijn conclusie over dit boek is in een woord te omschrijven “schitterend” !
Zowel de kaft, het papier en de binding van dit boek is optimaal.
Het boek mag dan wel iets duurder zijn dan de standaard kleurboeken maar dat loont zich echt, vind ik. Je hebt een prachtig, luxe en stevig verzamelboek met kleurplaten in de kast als je deze hebt vol gekleurd. De millie’s fans ( ikzelf ook ) smullen hiervan.
Veel extra’s zijn er in verwerkt. De kwaliteit van het papier alleen al geeft je uren kleurplezier. Kan niks anders zeggen dan als je eens een heel mooi kleurboek wilt deze zeker niet mag ontbreken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tropical Wonderland Deluxe Edition
Illustrator: Millie Marotta
Uitgever: Pavilion Books
Aantal pagina’s: 120
Afmetingen: 29x250x250 mm
ISBN: 9781849943734
Prijs: € 25,34 (bol.com)/ € 22,73 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *