Schrijven met penseel plus winactie

header-smp.nl_
Bron: Makerisme.nl

Eind vorig jaar kwam ik door toeval op de Facebook pagina van Karin Joan uit. Ik zag op haar pagina dat ze bezig was om een digitale workshop Schrijven met penseel te maken. Aangezien het toch wel wat raakvlakken had met kleuren leek me dit hartstikke leuk  dus ben ik haar gaan volgen.

Informatie die te vinden is over Schrijven met penseel:
Er zijn 3 online workshops Schrijven met Penseel (smp) op 3 niveaus.
In deze workshops mag je het volgende verwachten

– Inspirerende video-lessen met stap voor stap instructies en veel tips en trucs
– Handig hulp-werkbladen om mee aan de slag te gaan
– advies over te gebruiken materialen (bekijk ook Karin Joan’s Favorieten voor verkoopadres)
– Leren in eigen tempo
– online, dus geen reiskosten of reistijd
– ‚ontmoet’ de andere workshop leden in de besloten Facebook groep
– 1,5 JAAR lang toegang

Dus toen de (toen nog) workshop online kwam heb ik me ook vrij snel aangemeld om deel te nemen. Het leek me hartstikke leuk om dit te leren. De workshop werd met en met zover uitgebreid dat het ondertussen een echte cursus geworden is. Je kunt zelfs kiezen of je alle onderdelen wil leren of dat je je beperkt tot een bepaald gedeelte. De cursus is in principe opgedeeld in 3 onderdelen. Je hebt het stuk Basis, alfabet en creatief. Deze 3 onderdelen kun je apart aanschaffen of je kiest het totaal pakket en dan heb je alle 3 de onderdelen.

Basis

In de basis leer je via leuke, spontane videolessen eigenlijk de basisprincipes van het schrijven met penseel. Dus hoe zit het met dikke en dunne lijnen. Je leert de letters l-o-v-e te schrijven. En het woord love. Daarnaast word je uitgedaagd om het woord love in een eigen vorm te schrijven. Dus niet via de voorgedrukte sjablonen. Dit vond ik zelf wel erg leuk om te doen. Je begint als leek en binnen een paar dagen lukt het je toch om redelijk het woord love te schrijven.

Love

Hierna ga je over naar het stukje Alfabetten. Als je dit tenminste bij je cursus genomen hebt. Wat ik trouwens wel adviseer.

Alfabetten

Bij de alfabetten krijg je alle letters apart geleerd. Er volgt een goede en spontane uitleg van Karin Joan ook weer via video, waarbij je goed uitgelegd krijgt hoe je letters moet maken. Je ziet ook door haar uitleg goed dat bepaalde letters bij elkaar horen. Hierdoor merk je dat bepaalde letters heel makkelijk gaan en bij andere letters heb je wat meer moeite, maar doordat je het in je eigen tempo kunt doen, maakt het niks uit dat je een bepaald sjabloon 10 keer oefent en een ander sjabloon maar 3 keer of net veel vaker en dus bijvoorbeeld 30 keer moet oefenen. Want je hebt 1,5 jaar de tijd om alles te oefenen. Dit onderdeel bestaat uit 9 lessen.

alfabetten

Na deze lessen kun je de letters verbinden, kun je naast sierletters ook blokletters en cijfers schrijven. Je kunt in principe nu echt schrijven met penseel. Hierna krijg je het stukje Creatief.

Creatief

In dit onderdeel leer je de voorgaande lessen op een heel erg leuke creatieve manier toe te passen. Door op een creatieve manier bezig te zijn, met bijvoorbeeld een andere achtergrond te creëren, of door verschillende kleuren te gebruiken tijdens het schrijven. Hierdoor word je geschreven tekst natuurlijk nog meer in het oog springend, dan wanneer het alleen mooi geschreven is. Je leert bijvoorbeeld met kleurverloop in de letters te werken.

kleurverloop

Bovenstaande afbeeldingen is een van de eerste dingen die je in de lessen Creatief geleerd krijgt en hier kreeg ik persoonlijk al veel positieve reacties op. Dus dat geeft al aan, dat een beetje kleur heel veel uitmaakt in een tekst. En hoe veelzijdig de creatieve lessen zijn. Het stuk creatief is het grootste stuk van de cursus, en vind ik persoonlijk ook het leukste stuk. Hier creëer je ook al echt dingen die erg leuk zijn. Het onderwerp Creatief bevat de volgende hoofdstukken.
creatief

Conclusie: De cursus Schrijven met penseel, die ooit als workshop begonnen is, is een echte aanrader. De workshop werd zo uitgebreid dat deze nu met recht een cursus genoemd mag worden. De lessen worden allemaal aangeboden aan de hand van Nederlandstalige video’s. Karin Joan geeft de lessen op een leuke spontane manier. Ze laat ook gewoon zien dat er bij haar wel eens iets fout gaat tijdens de lessen, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat een fout helemaal niet zo erg is. Je leert op een ontspannende en gezellige manier geleerd hoe je op een leuke manier de mooiste creaties kunt maken. Daarnaast gaat ook nog 10% van de inkomsten die ze heeft uit deze cursus naar een goed doel.

Wil je het zelf uittesten? De eerste 3 lessen van de basis cursus kun je gratis uitproberen.
Als je al overtuigd bent kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om meteen een van de cursussen te nemen.

Op de site van Karin Joan vind je alle informatie erover, kun je de 3 lessen uitproberen en kun je de cursus bestellen.
We hebben nu ook een winactie in samenwerking met Karin Joan! Waarbij je kans maakt op een totaalcursus Schrijven met penseel.

Meer informatie over de winactie vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *