Wild Colouring on the go volume 2

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0146

Van Salariya ontvingen wij het boek Wild Colouring on the go om een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Salariya hartelijk voor bedanken.

SAM_0147

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Dit luxe kleurboek van handtas formaat, is ontworpen voor diegene die tijd vrij willen maken voor creativiteit in deze steeds drukker wordende wereld. Het biedt een creatieve manier om te ontspannen en tot rust te komen, om mindfulness toe te passen en om de concentratie en creativiteit te verhogen. De mooie tekeningen van wilde dieren en de levendige natuur zijn zorgvuldig getekend zodat je ze kunt inkleuren en er zo je eigen draai aan kunt geven. De kaft bevat een opgelegd patroon.

Dit boek is net als het boek Mindfulness colouring on the go volume 1, wat we van dezelfde uitgever ontvangen hebben, voorzien van een erg mooie kaft met opgelegde zwarte lijnen. Hier staat volume 2 op, maar je kunt de boeken heel goed los van elkaar kopen en kleuren. Mocht volume 2 je meer aanspreken dan koop je die en andersom of natuurlijk alletwee, net zoals je zelf wilt. Het wil volgens mij gewoon zeggen dat het het tweede boek uit deze serie is. Het boek bevat allerlei kleurplaten waarbij de natuur en wilde dieren het onderwerp zijn. Het boek bevat kleurplaten die allemaal over 2 platen verspreid zijn. Je hebt geen enkele plaat erin die op 1 pagina staat en dat vind ik persoonlijk wel een gemis. Vooral omdat het toch vrijwel allemaal drukke platen zijn, en dan zou, vooral voor onderweg, een kleurplaat op een enkele pagina, soms wel fijn zijn, vind ik persoonlijk.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee krijgen van de platen.

Ik ben ook gaan kleuren. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Pitt Artist Brush pens en de Tombow ABT Dual brush pens. Beide stiften kleurden fijn op dit papier. De kleuren worden goed opgenomen door het papier en loopt ook niet uit over de lijntjes. Het blijft mooi op zijn plaats zitten. Je kunt het boek goed open vouwen, zodat je goed in de midden naad kunt kleuren. De kleuren worden ook mooi weergegeven op het papier. Ik ben dan ook best tevreden met het resultaat.

SAM_0148

Hierna ook een plaat gaan kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Tombow Irojiten. Beiden soorten potloden kleurden fijn op het papier. Het pigment hecht goed op het papier. En ook bij minder druk hecht er genoeg pigment aan het papier, zodat de kleur dekkend is. Nabewerken met een  blenderpotlood, ik heb gekozen voor het derwent blenderpotlood, werkt ook goed.

SAM_0149

Conclusie: Het boek bevat allemaal kleurplaten die over 2 pagina’s lopen, dat vind ik persoonlijk best jammer, vooral omdat het boek voor onderweg gedacht is, dan zou mijn voorkeur uitgaan naar een kleurplaat op een enkele pagina. De kleurplaten hebben allemaal duidelijk het onderwerp wilde dieren of natuur. Kleurpotloden en de geteste stiften werkten erg goed op dit papier. Het boek is ook goed open te slaan, om in de midden naad te kleuren.

Gegevens van het boek:
Titel: Wild Colouring on the go Volume 2
Uitgever: Salariya Book Company Ltd
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 130 x 210 x 20mm
ISBN: 9781911242185
Prijs: € 11,17 (bol.com)/ € 10,58 ( Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *