Mindfulness colouring on the go Volume 1

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0130

Van Salariya ontvingen wij het boek “Mindfulness colouring on the go volume 1” om een recensie over te schrijven. Hier willen we Salariya hartelijk voor bedanken.

SAM_0131

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Dit luxe kleurboek van handtas formaat, is ontworpen voor diegene die tijd vrij willen maken voor creativiteit in deze steeds drukker wordende wereld. Het biedt een creatieve manier om te ontspannen en tot rust te komen, om mindfulness toe te passen en om de concentratie en creativiteit te verhogen. De mooie illustraties uit de spirituele wereld zijn zorgvuldig getekend zodat je ze kunt inkleuren en er zo je eigen draai aan kunt geven. De kaft bevat een opgelegd patroon.

Toen we dit boek van Salariya kregen viel me meteen de mooie kaft op. Op de voorkant lijkt het zwart wel erop genaaid. Je voelt het ook echt op de kaft liggen. Ik vind dit wel heel mooi. Het boek heeft een harde, dikke kaft, je kunt het boek goed openklappen waardoor je ook goed in de binnen naad kunt kleuren, wat hier ook wel noodzakelijk is, omdat het allemaal dubbelzijdige platen zijn die in het boek staan. Dit vind ik persoonlijk een beetje jammer, aangezien het boek “on the go” in de naam heeft, dus het boek is ook voor onderweg. Waardoor je dus zou verwachten dat er platen in zouden staan die je wat sneller af hebt, als je ergens zit te wachten of even een half uurtje de tijd hebt, echter dat is hier niet het geval. Door de harde kaft van het boek, leent het zich wel echt voor onderweg te kleuren.

Ik zal je eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien, zodat je een idee hebt waar ik over praat.

Ik ben ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus color en de Staedtler triplus fineliners. Deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. De kleurweergave is erg goed. Ondanks dat het papier redelijk dik aanvoelde drukten de stiften heel lichtjes door. Echter de plaat op de achterkant is naar mijn idee wel nog gewoon te kleuren, zo minimaal is het doordrukken. Ik ben tevreden met het resultaat.

SAM_0132

Hierna ben ik natuurlijk ook nog een plaat gaan kleuren met potlood. Ik heb bij het kleuren met potlood gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Het pigment van de potloden hecht goed op het papier. Ook bij minder druk hecht het pigment goed. Ik heb de plaat niet meer nabewerkt. Dit zou je eventueel nog kunnen doen met bijvoorbeeld een blenderpotlood, dit vond ik echter niet nodig bij deze plaat, ik vond hem zo al egaal genoeg.

SAM_0133

Conclusie: Het boek ziet er chique uit door de harde kaft en de opgelegde voorkant. De platen in het boek gaan allemaal over 2 pagina’s, dat vind ik persoonlijker iets minder, aangezien het boek gedacht is om onderweg te kleuren, en dan verwacht je toch ook platen die iets sneller klaar zijn. De platen hebben wel allemaal iets met het thema mindfulness/spiritueel te maken. Potloden en viltstiften kleuren erg fijn op dit papier. Echter de viltstiften drukten bij mij heel licht door bij het kleuren, dit zou je dus wel van te voren even moeten testen. De plaat op de achterkant is echter wel nog gewoon te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mindfulness Colouring on the go Volume 1
Uitgever: Salariya book Company
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 130 x 210 x 14mm
ISBN: 9781911242178
Prijs:€ 10,99 (Bol.com)/ € 8,79 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *