Een wereldreis in 100 kleurplaten

foto 1

Van Karakter uitgevers kregen we dit mooie boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Karakter natuurlijk hartelijk danken.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Een wereldreis in 100 kleurplaten bevat de mooiste plekken op aarde om in te kleuren.
De kleurplaten vormen de top 100 van meest bezochte en best gewaardeerde plaatsen van de reisexperts van Lonely Planet. De illustraties, niet alleen van iconische gebouwen en stadsgezichten, maar ook van prachtige natuurverschijnselen en bijzondere dieren, zullen gegarandeerd de creativiteit prikkelen en je inspireren om ook zelf de wereld rond te reizen.

Wat als eerste opvalt, is dat het een stevig mooi boek is met dubbelzijdig bedrukte pagina’s. Deze pagina’s zijn ook van stevig wit papier. Het boek is zo gebonden dat het makkelijk open te leggen is. Dat is altijd handig met kleuren tot in de vouwnaad. Er staan erg verschillende platen in zodat elke kleurder wel wat van zijn smaak kan vinden. Eerst eens een paar voorbeelden voordat we verder gaan testen.

Elke kleurplaat staat duidelijk genummerd en met naam omschreven. De kleurders die graag kleuren naar het echte voorbeeld kunnen zo mooi op het internet opzoeken hoe de originele plaats, het dier of land er uitziet. Achter in het boek staan alle platen nogmaals in het klein met verdere uitleg. Erg leuk om eens door te lezen.

foto 6

Voor mijn eerste kleurplaat heb ik gekozen voor een bloem bij het Wanakameer in Nieuw-Zeeland. Deze heb ik gekleurd met een combinatie van Tombow ABT brush pens en afgewerkt met Derwent pastel potloden. De Inkt van de Tombow pakt prima op het papier. Ik heb de bloemen gekleurd door gebruik te maken van 4 tinten geel/oranje. Je kunt deze stiften prima blenden met elkaar. Het papier blijft goed en ook met meerdere lagen natte inkt is er geen bobbel te zien. Nog belangrijker is dat deze inkt niet doordrukt op de dubbelzijdig bedrukte pagina. Ik hem hem nabewerkt met pastelpotloden. Ook deze potloden zijn erg fijn te gebruiken in dit boek. De pigment hecht goed en laat zich mooi uitwrijven.

foto 7

Bij de volgende plaat heb ik de Caran d’ache luminance gebruikt. Achteraf bekeken zijn het best grote oppervlakken om met deze potloden te kleuren. Maar het resultaat vind ik toch best mooi geworden. Ik heb laagje voor laagje de kleuren aangebracht. Zo krijg je mooie kleuroverlopen. Deze potloden kleurden erg fijn op het stevige papier. Het mengen met deze potloden ging goed.

foto 8

Mijn conclusie over dit mooie boek is dan ook erg lovend. Het boek en het papier is stevig en van mooie kwaliteit. Dubbelzijdig bedrukt dus wel rekening houden met doordrukken als je ander materiaal gebruikt. Altijd eerst even testen. De uitleg en informatie over de kleurplaten staat goed vermeld. Er is genoeg diversiteit in de platen zodat elke kleurder wel wat leuks kan vinden. Laat je leiden door creativiteit en speel met kleuren. Zo vind je de mooiste plekken op deze aarde via dit kleurboek.

Gegevens van dit kleurboek:
Titel: Een wereldreis in 100 kleurplaten
Illustrator: Iris Abol
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen:15 x 271 x 231 mm
ISBN: 9789045209777
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Een wereldreis in 100 kleurplaten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *