Kleurboek voor in je handtas

VoorkantVan Uitgeverij BBNC ontvingen wij het “Kleurboek voor in je handtas” die in samenwerking met Libelle gemaakt is. Wij mogen dit boek testen en er een recensie over schrijven. Hier willen we BBNC uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Als kind kon je heerlijk uren achter elkaar kleuren en tekenen en ging je helemaal op in je eigen creatieve wereldje. Zin om dat gevoel van vroeger eens opnieuw te beleven? Je kunt nu overal waar je wilt kleuren met dit mooie Libelle handtaskleurboek met bijpassende potlodenset met puntenslijper. Zo heb je alles bij de hand voor een instant kleurmomentje. De extra dikke kaft met ronde hoeken zorgt ervoor dat het boek mooi blijft en door het handtasformaatje past hij makkelijk in elke tas!

Toen we dit boek binnen kregen  viel meteen het handzame kleine formaat op. De potloodset zit bovenop het boek geplakt, wat op zich met versturen wel handig is, maar na 1 keer gebruiken is het lastig om dit weer aan het boek vast te maken. Dus die zou je dan los in je tas moeten doen. Wat me wel meteen opvalt als je de papieren strook (label/kaft, weet even niet hoe dat stukje papier heet. 🙂 ) van het boek afhaalt, is dat het boek een erg luxe uitstraling heeft. Het boek heeft een bruin lederen kaft met een tekst erin gestanst. Bovenin staat in het klein “Libelle” en midden op de voorkant staat “Geef je leven kleur” wat je natuurlijk letterlijk kunt opvatten door het boek in te kleuren, maar ook door aparte dingen in je leven te doen.

SAM_0101

De potloden echter, zitten in een kartonnen kokertje met een plastic bovenkant waar bovenop de slijper ingemaakt is. Dit past qua luxe stijl van het boek iets minder bij elkaar. De koker had wat mij betreft ook bijvoorbeeld geheel in plastic of in een mapje of iets dergelijks bijgevoegd mogen worden zodat de luxe stijl ook bij de potloden doorgevoerd zou zijn.

Als je het boek opent zie je dat de hoeken afgerond zijn. Dit vind ik zelf wel mooi uitzien. De kleurplaten die er in staan, zijn van dezelfde soort als we kunnen uit de enige echte kleurboeken van BBNC. Ik zal jullie wat voorbeelden laten zien.

Zoals je ziet een verscheidenheid aan platen in het boek, makkelijkere platen en wat moeilijkere platen, net waar je zin in hebt.

Ik heb zelf ook gekleurd in dit boek. Ik ben begonnen met de potloden te testen die bij dit boek horen. Er zitten 12 potloden in de koker, waar bovenop een slijper zit, zodat je deze altijd bij de hand hebt, wat ik dan persoonlijk weer mis is een gum in dit setje. Als je onderweg bent wil je zo compleet en compact mogelijk, dan had er wat mij betreft ook een gum bij mogen zitten. Maar dit terzijde, terug naar de potloden… Bij deze 12 kleuren mis ik wel wat standaard kleuren zoals bijvoorbeeld oranje. De kleuren die er in zitten zie je hieronder.

SAM_0115

De potloden kleurden niet heel erg fijn op het papier van het kleurboek. Ik moest behoorlijk wat druk uitoefenen om genoeg kleur op het papier te krijgen. Daarnaast zie je heel erg de strepen van het kleuren, wat ik persoonlijk heel jammer vind, en wat je vaker bij kwalitatief mindere potloden ziet. Ik ben dan ook niet erg tevreden met mijn kleurplaat.

SAM_0114

Hierna ben ik een plaat met stift gaan kleuren, omdat ik wilde weten hoe dit zou gaan in dit boek. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT dual brush pens. Deze kleurden erg fijn op dit papier. Je had geen last van uitvloeien over het papier. Ik had alleen de fijne lijntjes iets verkeerd ingeschat waardoor ik met de kwast punt soms een beetje in de problemen kwam, echter dat ligt aan mij en niet aan het papier. De stiften drukten jammer genoeg wel licht door op de achterkant. Waardoor kleuren op de achterkant wat lastiger wordt. Echter met het resultaat ben ik niet ontevreden.

SAM_0108

Ik heb nog even enkele andere stiften getest om te kijken of deze doordrukken. Ik heb de Stabilo 68, Faber Castell Pitt artist Pen brush, Staedtler triplus color & de Koi coloring brush pens uitgetest, en van deze drukten eigenlijk alleen de Stabilo 68 en de Staedtler triplus color niet door op de achterkant. Dus wellicht het beste met deze stiften kleuren in dit boek.

Conclusie: Het kleurboek voor in je handtas heeft een erg luxe uitstraling door de harde kaft die in leer uitgevoerd is. Het kokertje voor de potloden heeft, vind ik persoonlijk een iets minder luxe uitstraling, door dat dit in karton met plastic uitgevoerd is. Wat ik wel goed bedacht vind is dat de puntenslijper in de plastic cap van het potloodkokertje geplaatst is. Deze puntenslijper werkt naar behoren. De bijgevoegde potloden vind ik zelf wat minder fijn kleuren, doordat je strepen in je werk krijgt tijdens het kleuren. Stift wordt mooi weergegeven in het boek, echter sommige merken drukken wel door in het boek. Stabilo 68 en Staedtler triplus color drukten bij het testen niet door op de achterkant, de andere merken helaas wel. Echter dit is ook een keuze wat je wellicht kunt maken, als je een plaat op de achterkant minder mooi vind, kun je die op de voorkant rustig kleuren met een stiftsoort die doordrukt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleurboek voor in je handtas
Redactie: Libelle
Uitgever: BBNC Uitgevers
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen:34 x 181 x 111 mm
ISBN: 9789045320458
Prijs: € 14,95

Dit boek incl. koker met potloden is alleen nog verkrijgbaar bij Tijdschrift365.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *