Tombow Irojiten set 2

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

tombow_CI-RTB-30C-700x700
Van Tombow Nederland ontvingen wij een set Tombow Irojiten om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Tombow Nederland hartelijk voor bedanken.

tombow_CI-RTB-30C_2-700x700Informatie die te vinden is op internet: “Irojiten” betekent in het Japans “Kleuren catalogus”. Op deze manier zijn de kleurpotloden in de Irojiten Color Pencils ook gerangschikt: In drie verschillende kleuren edities (elk bestaand uit 3 delen van 30 potloden). Totaal zijn er dan ook 90 verschillende kleuren, verdeeld over 3 sets.

Elke Irojiten set bevat drie volumes, elk volume bevat 10 kleuren.

tombow_irojiten_prd_h2_2

Wat meteen opvalt als je deze potloden bekijkt is de mooie verpakking. Je hebt het idee alsof je een aparte box te pakken hebt. De set ziet er uit zoals de alom bekende dvd-boxen alleen dan kleiner.
tombow_CI-RTB-30C_1-700x700
In deze box zitten 3 aparte verpakkingen, deze verpakkingen lijken op een boekje met een elastiek eromheen. Je voelt je al heel blij als je de Irojiten uit de verpakking haalt. Voor mijn gevoel straalt het echt luxe uit. Nu ben ik natuurlijk benieuwd of de potloden deze luxe uitstraling en daardoor toch ook wel hoge verwachtingen waar kunnen maken.

Ik ben begonnen te kleuren in Mandala’s kleuren voor volwassenen 1,2 & 3. Bij deze mandala heb ik de groentinten uit de drie setjes bij elkaar gezocht en deze gebruikt voor deze mandala. De kleurafgifte van deze potloden is op dit papier erg goed. Het pigment hecht goed op het papier. Ik heb bij deze mandala best veel druk op de potloden gelegd omdat ik de kleuren goed fel wilde hebben. Dit is dan ook goed gelukt. En ook bij veel druk hechtte het pigment goed op het papier.

SAM_0082VKO

Hierna ben ik een mandala gaan kleuren uit het Enige echte Xenos mandala kleurboek. Bij deze mandala heb ik uitgeprobeerd of je deze potloden ook kon nabewerken met geurloze terpentine en een doezelaar, en dit gaat erg goed. Je kunt hierdoor goed kleurverloop creëren en je kunt de geurloze terpentine ook gebruiken om het geheel egaal te maken. Ook op dit papier hechtte het pigment goed en ging het nabewerken met de geurloze terpentine zonder problemen.

SAM_0079vko

Als laatste heb ik een plaat gekleurd uit de kleurglossy. Bij deze plaat heb ik uitgetest of in laagjes werken ging en of laagjes over elkaar heen geen probleem was. Dit ging erg goed. Ook hierbij hechtte het pigment zich goed aan het papier en wat me vooral bij deze plaat opviel, is dat de kleuren van deze potloden net even anders zijn dan de sets van andere merken die ik heb. De kleuren hebben mooie zachte kleuren, maar door wat meer druk er op te leggen kun je ook wat fellere harde kleuren creëren. Deze laatste plaat vind ik echt goed gelukt.

SAM_0080vko

Conclusie: Deze potloden vallen al gelijk op als je de verpakking ziet, mooie uitstraling door de “boek-verpakking” waar de afzonderlijke sets in zitten. De tombow Irojiten zijn in 3 sets van 3 x 10 potloden te krijgen. Wij hebben set 2 gereviewd. Deze bevat mooie zachte aparte kleuren, die je meestal niet in de meeste sets tegen komt.
Set 1 & Set 3 bevatten de volgende kleuren:

Enige minpuntje vind ik persoonlijk dat de potloden hier niet los verkrijgbaar zijn.
Het pigment van de potloden hechtte goed op de verschillende papiersoorten. En ook het nabewerken met geurloze terpentine en het in laagjes werken ging boven verwachting goed. Deze potloden hebben de hoge verwachtingen waar gemaakt.

De Tombow Irojiten zijn o.a. verkrijgbaar bij Tombow Europe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *