De magische stad

SAM_0064

Van Kosmos uitgevers ontvingen wij het boek “De magische stad” om uit te testen en een recensie over te maken. Hier willen we Kosmos uitgevers hartelijk voor bedanken.

SAM_0065

Informatie die te vinden is op het internet: Magische steden kleuren Het kleurboek De magische stad van Lizzie Mary Cullen neemt je mee naar wereldberoemde steden: van de Moulin Rouge in Parijs tot de adembenemend hoge wolkenkrabbers in Tokyo. Lizzie Mary Cullen staat bekend om haar fascinerende illustraties vol verborgen details. Een kleur- en zoekboek voor de fans van de kleurboeken van Johanna Basford. Heerlijk om uren te kunnen kleuren, tekenen en doodlen. In totaal 96 pagina’s kleurplezier!

Op de kaft zit een sticker met Kosmos Kleur Kwaliteit. Beste papier & mooiste tekeningen. Nu ben ik het er inderdaad mee eens dat Kosmos haar papier meestal heel zorgvuldig uitkiest. Mooiste tekeningen is natuurlijk smaakafhankelijk, tekeningen wat ik heel mooi vind, kan een ander niks aan vinden.

Ik zal jullie eerst een aantal voorbeelden uit het boek laten zien, zodat jullie een idee krijgen van wat er in het boek voor kleurplaten staan.

Wat ook opvalt als je door het boek doorbladert is dat het niet alleen een kleurboek is maar ook een zoekboek. In verschillende platen zitten dieren verstopt. Welke dieren, zie je voor in het boek. De oplossingen waar ze verstopt zijn kun je achter in het boek terug vinden.

SAM_0073
Achter in het boek vind je ook een oefenpagina. Deze pagina is ideaal om je materialen te testen. Ook is het makkelijk om kleurcombinaties uit te testen. Wat ik alleen heel zonde vind, is dat de oefenpagina op de achterkant van een kleurplaat staat, waardoor mochten materialen doordrukken ze dus doordrukken op de kleurplaat en deze dus onbruikbaar wordt. Ik heb bijvoorbeeld alcoholmarkers getest op de oefenpagina. Je kunt hier goed mee kleuren in het boek. De markers bloeden niet, maar drukken natuurlijk door. Echter doordat de oefenpagina achter op een kleurplaat staat en alcoholmarkers altijd doordrukken is de kleurplaat ervoor onbruikbaar. Hierdoor schiet je het doel van de oefenpagina eigenlijk voorbij.

SAM_0072
Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met de potloden. Ik heb gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor en de Caran d’ache pablo’s. Beiden soorten potloden kleuren erg fijn op dit papier. Het pigment werd goed afgegeven en hecht goed op het papier. Op sommige stukjes zie je nog enkele witte puntjes er door heen komen van de structuur van het papier, echter dit vind ik persoonlijk niet storend in deze plaat. Ik heb hier ook in laagjes gewerkt en ook dit ging zonder problemen. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat het papier erg geschikt is om met potlood op te kleuren.

SAM_0067

Hierna ben ik gaan kleuren met stift. Hier heb ik gekozen voor de Faber Castell Pitt artist pen brush en Tombow ABT Dual brush pens. Beiden stiften kleuren erg fijn op het papier. De kleurweergave is erg goed. Ik heb verschillende laagjes over elkaar gekleurd wat het papier heel goed aankan, echter waar ik wel verbaasd over was, is dat de donkerdere kleuren toch iets doordrukten op de achterkant, wat ik niet verwacht had, aangezien het toch een dikke papierkwaliteit is. Ik vind de plaat echter wel mooi geworden.

SAM_0066

Conclusie: Het boek is ontzettend geschikt voor potlood. Het pigment hecht goed aan het papier. Ook in laagjes werken gaat erg goed. Bij het werken met stift houdt het papier zich ook erg goed als je meerdere laagjes over elkaar heen kleurt, echter was ik wel een beetje verbaasd dat de stiften doordrukten. Dit kan natuurlijk komen doordat ik meerdere laagjes over elkaar gekleurd heb. Wat ik erg mooi vind aan dit boek is dat het boek een oefenpagina heeft, echter zou ik zelf er voor gekozen hebben om de oefenpagina niet op de achterkant van een kleurplaat te drukken, want als materialen die doordrukken uittest op de oefenpagina kun je de voorgaande kleurplaat niet meer gebruiken. Echter zo’n oefenpagina zou van mij in ieder boek mogen zitten.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Magische stad
Illustrator: Lizie Mary Cullen
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:15 x 255 x 255 mm
ISBN: 9789043919043
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Ako.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *