Nordische Wildnis

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Cover

Van Graefe und Unzer ontvingen wij het boek “Nordische Wildnis” om uit te testen en een review over te maken. Hier willen we Graefe und Unzer hartelijk voor bedanken.

SAM_0232
Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Onaangetaste natuur, diepblauwe fjorden, ondoordringbare wouden, steile kliffen, wolven, uilen en beren. Breng de schoonheid van het Noorden tot leven met je eigen kleuren. Het kleurboek Nordische Wildnis van illustrator Claire Scully trekt je van af de eerste pagina aan. Ontspan je tijdens het kleuren van Elanden, wilde katten, eekhoorntjes en walvissen, verborgen meren en geheimzinnige bossen. Laat je creativiteit de vrije loop en ontvlucht de dingen van alledag. De beloning? Ontspanning, mindfullness, rust en innerlijke vrede. Daarnaast zijn er liefdevol gemaakte kaarten en pagina’s om te kleuren en uit te scheuren. Dus neem je stiften en begin.

De kaft van dit boek laat een wolf met op de achtergrond een meer en bergen in de sneeuw zien, dus je krijgt meteen een gevoel alsof het over de natuur gaat, en dat is ook zo, voornamelijk over dieren uit de natuur, maar er staan ook enkele natuurplaten in. De dieren die in het boek staan, doen me qua tekenstijl een beetje aan het boek Dierenwereld denken. Echter dit boek is meer, er staan ook enkele andere platen in. Ik zal jullie wat voorbeelden laten zien uit het boek.

Behalve de gewone kleurplaten die dubbelzijdig bedrukt zijn, zitten er achter in het boek ook enkele enkelzijdig bedrukte platen en ansichtskaarten. Deze zijn ook uitscheurbaar, zodat je ze makkelijk kunt versturen of inlijsten. Deze platen zijn ook op dikker papier gedrukt.

Ik ben ook gaan kleuren in dit boek. Ik heb eerst gekozen voor potlood. En ben gaan kleuren met de Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden erg goed op dit papier. De afgifte van het pigment was goed te noemen. Ik hoefde niet veel druk uit te oefenen om toch een mooi goed gedekt geheel te krijgen. Ik heb het geheel niet nabewerkt omdat ik zo al tevreden was met het geheel.

SAM_0229
Hierna heb ik een plaat uitgezocht om met stift te gaan kleuren. Ik heb hiervoor de Faber Castell Pitt artist pen brush gekozen. Deze stiften hebben een redelijk fijne punt, maar toch had ik soms moeite om in het hoekje van een vakje te komen zonder het volgende vakje te raken, echter als dit hokje dezelfde kleur kreeg was dit geen probleem. De stiften kleurden nagenoeg streeploos op dit papier en de kleuren worden goed weer gegeven. Het zijn wel platen die je niet even tussendoor doet, doordat het ontzettend veel vakjes zijn, ben je echt wel even zoet met een plaat en is het een uitdaging om er een mooi geheel van te maken. De stiften drukten niet door, ook niet als ik meerdere keren over een en hetzelfde stuk heen ging. Dit maakte het papier dus ook erg geschikt voor stiften.

SAM_0228
Ik heb ook een klein stukje geprobeerd met alcoholmarkers, en dit ging goed. Natuurlijk drukken markers altijd door, daar moet je wel rekening mee houden, want de plaat op de achterkant kun je dan niet meer gebruiken. Ook op de kaarten en platen die uitscheurbaar zijn achterin het boek kun je met alcoholmarkers kleuren.

Conclusie: Het boek bevat platen die allemaal iets met de natuur en dan specifiek de Nordic Wildernis. Het papier is van een uitermate goede kwaliteit en hier is volgens mij echt aandacht aan besteed. Stift en potlood werken alletwee erg fijn op dit papier, en zelfs alcoholmarkers bloeden niet op dit papier, al drukken deze natuurlijk wel door. Ook de kaarten achterin het boek is een leuk extraatje wat het boek net die extra touch geeft.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nordische Wildnis
Illustrator: Claire Scully
Uitgever: Graefe Und Unzer Verlag
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 230 x 240 x 15 mm
ISBN: 9783833852626
Prijs: € 12,99 (Bol)/ €10,97 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *