Crayola supertips

foto 1

Van Crayola kregen we deze supertips om ze te testen en er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Crayola natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Afwasbare viltstiften met een dunne punt, waarmee je ook brede lijnen kunt tekenen. Zachte intense kleurafdruk voor goede bladbedekking. Kleurt tot meer dan 185 m.

Deze supertips stiften hebben we ontvangen in 24 kleuren. Er zijn verschillende aantallen per set te koop. De grootste set die ik gevonden heb is met 50 stuks. In het 24 stuks pakket zitten de meeste gangbare kleuren. Genoeg kleurkeuze dus. De doppen zitten stevig en de stift ligt prima in de hand.
De punt is op twee manieren te gebruiken. Als je stift goed rechtop houd krijg je een fijne dunne punt. Wil je echter een iets breder vakje kleuren dan houd je de stift iets schuiner. Nu kun je kleuren met een punt die een dikke streep maakt. Erg handig in gebruik met verschillende vakken in een kleurplaat.

foto 2

Voor mijn eerste plaat heb ik gekozen voor een mandala die brede stukken heeft maar ook gedetailleerde stukjes. Zo kon ik de punt op beide manieren gebruiken. De inkt uit deze stiften dekt goed en kleurt vrijwel streeploos. Het vloeit niet over de lijnen. Ik heb een enkelzijdig bedrukt boek genomen, maar dat was in principe niet nodig. De stift drukte hier niet door naar de achterkant. Dat is natuurlijk altijd meegenomen.

foto 3

Mijn volgende plaat heb ik dan ook gekleurd met weer andere tinten uit het pakket. Zodat je een idee hebt wat er zoal inzit. Deze kleurplaat is op iets dunner papier gekleurd dan mijn mandala. Hier drukken de donkere kleuren iets door, maar niet noemenswaardig. Dus altijd eerst even testen voordat je begint te kleuren.
Ondanks dat het dunner papier is kleuren de stiften ook hier heerlijk. Ze krassen niet en drogen best egaal op. Ze liggen heel licht in de hand en persoonlijk vind ik dat erg fijn kleuren.
Ook deze plaat is dus geslaagd.
foto 4

Mijn conclusie over deze stiften is dat ik er met plezier mee heb gekleurd. Fijne stiften die vrij egaal kleuren. Leuke bijkomstigheid vind ik dat je door andere grip fijne lijnen en brede lijnen mee kunt maken. Inkt droogt prima op en de kleur blijft zoals hij is. Er zitten voldoende tinten in, al miste ik persoonlijke wel een lichtblauwe kleur. Zeker aan te raden voor kleurders die graag met stift werken. Handig is dan vooral dat er 50 tinten te koop zijn. Kortom zeker een aanvulling voor elke kleurder.

Deze Crayola supertips zijn in verschillende verpakkingsformaten o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *